Tek çocukları anlamak için 5 neden

Güncelleme Tarihi:

Tek çocukları anlamak için 5 neden
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 14:05

Bazı insanların davranışlarına anlam veremediğinizde onun tek çocuk olduğu bilgisini almanızla birlikte olay tamamen değişir. Tek çocukların hayatta bazı eksiklerinin ya da fazlalarının olması çok doğaldır. Çünkü bir çifti aile yaparlar ancak kendileri bu ailenin tek sorumlu ferdi olurlar. Bu nedenle gelin onları anlayalım.

Haberin Devamı

1- SİZİN OYUN ARKADAŞINIZ VAR, ONUN HAYAL ARKADAŞI VAR

Çocukluk demek uzun yıllarınızı bir oyunun peşinde geçirmek demektir. Bu oyunları beraber oynayabileceğiniz bir kardeş oldu mu daha çok gürültü ve kaos yaratabilirsiniz. Önemli olan çığlık çığlığa koştururak komşuları uyutmamak. Ama tek çocuksanız bu görevi yaparken biraz zorlanırsınız. O zaman devreye sonsuz hayal gücü girer. Arkanızda 1000 atlı da koşar, dev bir kedi de. Artık orası size kalmış.

Tek çocukları anlamak için 5 neden

2- SİZ PAYLAŞMAYI BİLİRSİNİZ, O SAKLAMAYI

Kalabalık ailelerde basit bir kural vardır. Eve muz alınırsa bütün kardeşler eşit paylaşır, öyle oturup hepsini tek birinin yemesi ayıptır. Bu yüzden paylaşmayı öğrenmek, okumayı öğrenmek kadar önemlidir. Ama tek çocuksanız eve giren herşey sizindir. Sadece ama sadece sizin. Sizden de saklamayı öğrenmeniz beklenir. Anne babanın gurur gururlu bakan gözlerine o yaşta pek anlam veremezsiniz tabii.

Haberin Devamı

Tek çocukları anlamak için 5 neden

3- MAHREMİYET ÖNEMLİDİR

Evin prensesi ya da prensi olarak hep kendine ait bir odan olacak. Ama hayat ilerliyecek ve kendini kalabalık bir soyunma odasında elbise değiştirirken bulacaksın. Etrafında hiçbir şey yokmuşçasına hareket edenlerin çoğunun kardeş sahibi olması yüksek ihtimal. Yoksa bir insan nasıl bu kadar rahat pantolon çıkarır ki. Değil mi ekselansları?

Tek çocukları anlamak için 5 neden

4- EV İŞLERİNDE BECERİKLİDİR

Yaş biraz büyüyüp eliniz çekiç, tornavida tutar yaşa gelince annenin ağzından isminiz düşmez ya. İşte oradan kaçmanın tek yolu bu işleri küçük kardeşe yığmaktır. Kardeş olmayınca mecbur alacaksınız elinize aletleri vana sıkmaktan tut, ampül değiştirmeye artık karşınıza ne çıkarsa bir çırpıda halledersiniz. Arkadaşlarınıza ‘Vida ne yöne doğru sıkılır?’ diye basit bir soru yöneltin. Cevaplar size gerekli bilgiyi verecektir.

Haberin Devamı

Tek çocukları anlamak için 5 neden

5- ERKEN OLGUNLAŞIRLAR

Olgun biri olmanın tek çocuk olmakla direk bir bağlantısı yoktur. Ama küçük yaşlardan itibaren büyüklerin ne dediğini anlamak, niye kavga ettiklerinin nedenini bulmak ve arada kalmadan stressiz bir hayat geçirmenin yollarını daha çabuk kavrarlar. Sınıfta ‘Hocam bu bilgiler ileride ne işimize yarayacak ya!’ diye sormazlar çünkü her bilgiye değer vermeyi çok eskiden öğrenmişlerdir.

BAKMADAN GEÇME!