Tek çekimde kanser ve alzheimer

Güncelleme Tarihi:

Tek çekimde kanser ve alzheimer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 21:03

Kanser hastalarının tanı konulmadan önce defalarca MR ve PET taramasından geçtiği günler tarihe karışıyor. MR ve tanı koymada üstün özellik gösteren PET uygulamalarının bir arada kullanıldığı PET MR ile kanser, alzheimer, kalp ve beyin hastalıklarının erken teşhisinde yeni dönem başlıyor.

Haberin Devamı

TÜMÖR KAÇIRMIYOR

Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan PET MR cihazında, tüm vücut için tek bir çekim yapılması yeterli oluyor. Florance Nightingale Hastanesi’ndeki Nöroloji Konferansı’nda konuşan Harvard Tıp Fakültesi Biyomedikal Görüntüleme Merkezi Direktörü Prof. Dr. Bruce Rosen, diğer yöntemlerle saptanamayan kitle ve lezyonların PET MR ile tek çekimle bile anında tespit edilebildiğini söyledi.

RADYASYON ORANI YÜZDE 70 AZALDI

PET MR cihazının MR’dan farkı, moleküler düzeyde görüntüleme yöntemi olan PET teknolojisiyle birleşik çalışıyor olması. PET, daha önce tomografiyle yani radyasyonla çalışıyordu. MR ile çalışınca, radyasyon düzeyi minimuma indi. Yani en büyük avantajlarından biri de hastanın aldığı radyasyon oranının yüzde 70 oranında azalması. Bu da cihazı özellikle çocuk ve genç hastalar için tercih edilebilir kılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!