Tek beyinden düşündüler

DÜN gece Galatasaray başlama vuruşu yaparken, sahanın içinde geçen seneden 4 oyuncu vardı. Arda çıktı, Hasan Şaş girdi. Sonra Lincoln çıktı Nonda girdi. Yani adet değişmedi.

Bu şu demektir; Yedi tane yeni oyuncuyla oynuyorsun sahan kapalı, ligde lidersin, özellikle de iyi futbol oynuyorsun. Eğer yanılmıyorsam Galatasaray, önemli bir başlangıcın eşiğinde. Eğer ahenkleri bozulmaz, ağızlarının tadı kaçmazsa.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Dün gece Galatasaray takımındaki bütün futbolcular tek bir beyinden düşündüler ve tek bir vücutla mücadele ettiler. Nereye kadar? Kalli’nin ısrarla oyuncu değiştirmeme kompleksine kadar. Ümit Karan, Hakan, Lincoln çok yoruldular. Nitekim, Lincoln’de sigorta attı. Oyun 4-0 olmuş Nonda hala ısınıyor. Ya Kalli’nin kafasında bir şeytanlık var, ya da oyuna daldı.

Dün gece Galatasaray’da kötü oynayan oyuncu yoktu özellikle mücadele etmeyen. Ama Uğur’u Song’u Linderoth’u ve Arda’yı ayırmak lazım. Lincoln, mükemmel kumaş. Arda ile ikisi oyun içinde birbirlerini çok kurtarıyorlar. Çünkü rakip Lincoln’e gidiyor, Arda boş kalıyor. Arda’ya gidiyor, Lincoln boş kalıyor. Orta alanda yüzde yüz markajla oynayamayacaklarına göre, o zaman Galatasaray bu ikiliden müthiş faydalanacak.

Kulübeye kaçtı

Yalnız özellikle birkaç cümle Orkun için yazmak istiyorum. Dün inanılmaz büyük hatalar yaptı. Belki bunlar gol olmadı ama Avrupa’da ve ligde şampiyonluğa oynayan bir takımın kalecisinin bunları yapmaya hakkı yok. Özellikle kendi arkadaşları rakibiyle mücadele ederken, yani düello ederken pozisyona giremezsin. Kaza kurşunu yersin, ölürsün. Bir de takımını öldürürsün.

Bir çift cümle de Galatasaray ilk golü attıktan sonra tribünde meşale yakan ve bunlardan bazılarını sahaya atan geri zekalılar için. Eğer bu geri zekalıları tribünlerden temizlemezsek, başımız çok büyük bir cezaya girecek.

İsviçre takımının teknik direktörü 3-0 olana kadar hakemle, rakiplerle, seyirciyle oynamaya kalktı. Dördü yiyince yedek kulübesine kaçtı, kafasını çıkaramadı. Ağzından gaz lafını düşürmeyen Sion Başkanı tahmin ediyorum o teknik direktörün ve futbolcuların gazlarını almıştır.
Yazarın Tüm Yazıları