Tek başına 6 bin 200 kilometre yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Tek başına 6 bin 200 kilometre yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 10:59

Berlin’de yaşayan Çiğdem Güneyeri, dokuz yıldır babasının memleketi Mersin’e kara yoluyla gidiyor. Ailesi uçakla Mersin’e giderken, o Sıla Yolu’na tek başına çıkıyor. 6 bin 200 kilometreyi tek başına alıyor.

Haberin Devamı

YENEMEDİĞİ uçak korkusu yüzünden baba memleketine kara yoluyla gittiğini belirten Çiğdem Güneyeri, “Yugoslavya savaşı dışında hep arabayla Türkiye’ye gittim. Çünkü bende yenemediğim uçak korkusu var. 2009 yılından beri de tek başıma yola çıkıyorum. Çocuklar uçakla gidiyor. Bazen yanımda küçük kızım oluyor. Ama genelde arabada tek başıma oluyorum” diyor.

Kimi sürücülerin kendisiyle yarıştığını belirten Güneyeri, yolda başından geçenleri şöyle anlattı: “İnsan yola çıkınca bazen kuralların dışına da çıkıyor. Yolda hızlı sürdüğüm de oluyor doğrusu. Solladığım erkek sürücüler kızıp beni solluyor. Mola yerlerinde ise arabanın suyunu yağını kontrol ettiğimde yollara düşen Türkler yardımcı oluyor. Mola yerlerinde sofra kuran Türkler beni tek başıma araçta dinlenirken gördüklerinde hemen davet ediyor. Sıcaklık gösteriyor. İkramda bulunuyorlar. Tek başıma bu kadar yola çıkmaktan korkup korkmadığımı soruyorlar.”

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAN GEÇERKEN ZORLANIYORUM

“Dokuz yıldır tek şoför olarak Berlin’den İstanbul’a oradan da Mersin’e gider gelirim. Tek olumsuz bir şey yaşamadım. Arabamın bakımını yaptığım için yolda arabada şimdiye kadar her hangi bir arıza da olmadı. O kadar yol gidip geliyorum. En çok İstanbul’dan geçerken zorlanıyorum. Trafiği hem karışık hem de sürücüler kurallara pek uymuyorlar.”

BELGELERİNİZİ YANINIZA ALIN

Sıla Yolu’na çıkacaklara tavsiyede de bulunan Çiğdem Güneyeri, “Pasaport, araba ruhsatı ve sigorta gibi belgeleri mutlaka yanınıza alın. Yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yapın ki huzurlu bir yolculuğunuz olsun. Uzun yol sinirleri geriyor. Bu yüzden kesinlikle rahat olmak lazım. Acele etmemeli. Nasılsa yol bitiyor. Otobanlarda en tehlikeli durumlardan biri de şoförlerin farkına varmadan birbiriyle yarışmaları ve aşırı hız yapmaları. Hız sınırına uymak lazım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!