‘Tek adliye’ için sembolik temel atma

Güncelleme Tarihi:

‘Tek adliye’ için sembolik temel atma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 12:33

Ankara’da, parçalı haldeki adliye binaları nedeniyle sıkıntı yaşayan avukatlar, çarşamba günü saat 12.30’da Sıhhiye Adliyesi önünde toplanarak, “Başkent’e Tek Adliye” sloganıyla sembolik bir temel atma töreni gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Hukuk Akademi Derneği(HAD) Başkanı avukat Ömer Lütfü Avşar, Ankara’nın adliye sorunuyla ilgili şunları söyledi:
“Ankara’nın, başkente yakışmayan, ciddi bir adliye binası sorunu var. Avukat, adliye, adalet gibi konular TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun gündeminde olmadığından, bu konu önemine yakışır ciddiyetle sorumlu bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisine yansıtılamadı. Son 6-7 yılda oldu bitti ile Ankara Adliyesi, kendi içinde 4’e bölünerek, farklı semtlerde adliye niteliği taşımayan hatta inşaat halinde her türlü güvenlikten mahrum binalara kiracı oldu. Vatandaş, Ankara’da birden fazla adliye olduğunu düşünüyor. İşin aslı, tam tersi. Bölünmüş haldeki adliyeler, davaların uzamasının temel nedenlerinden.

SADECE AVUKATLARIN SORUNU DEĞİL

Haberin Devamı

Avukat ve adliye sahipsiz kalınca, meslektaşlarımız haklı olarak bu sorunu görev edindiler. Duyarlı bir arkadaşımız İlknur Sezgin Temel, baro içindeki farklı görüşlere sahip meslektaşlarımızı bürosuna davet ederek bir inisiyatif grubu oluşmasına öncülük etti. Burada, törende bir konuşma da yapacak olan Baro Başkanı Hakan Canduran’ın konuyu sahiplenmesine ayrıca teşekkür ediyoruz. Umarız bu kez TBB Başkanı(Metin Feyzioğlu) da meslektaşlarının yanında olarak, bir meslek sorununa katkıda bulunmuş olur. Zaten bu sadece avukatların değil, tüm yargı çalışanlarının sorunudur.

TEK ADLİYE KAMPÜSÜNE İHTİYAÇ VAR

Ankara’nın merkezinde, gerekirse kamulaştırmayla, en az elli yıl sonrasının ihtiyacına göre tek bir adliye kampüsüne ihtiyacı var. Şüphesiz ki bu binanın yargıç, savcı ve avukatların çalışma alanlarına uygun olması ve stajyer hakim ve avukatlara da yer vermesi önem arz etmektedir. Sorun, çok kolay çözülebilir. Kendisi de Ankara Barosu’na kayıtlı olan meslektaşımız Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün konuya çok önem verdiğini biliyoruz. Türkiye’nin kendine yakışır dev yatırımlar yaptığı bu dönemde, gerekirse Çankaya Belediyesi ile işbirliği ile konunun süratle çözülebileceği inancındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!