'Tek adam olacak ama patron sizsiniz'

Güncelleme Tarihi:

Tek adam olacak ama patron sizsiniz
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 00:58

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, dün önce Türkiye İşkadınları Derneği’nin (TİKAD) İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Olağan Genel Kurulu’na, ardından da Iğdır’daki mitinge katıldı. Başbakan Yıldırım, iki etkinlikte özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Seçmenlerimizin yarıdan biraz fazlası kadın, nüfusumuzun yarısı kadın, yarısı erkek. Kılıçdaroğlu’nu anlamıyorum. 18-25 yaşı o kadar çarpıtıyor ki. 18-25 yaş arası 9 milyon 250 bin insanımız var. Bunun yarısı kadın. İşi getirdi, bağladı askerliğe. Peki diğer yarısı... 4.5 milyon kadın. Onlar askere gitmiyor. Onlarla ilgili bir düşünceniz var mı? Yok. Zihninde kadın yok.2007’de cumhurbaşkanını milletin seçmesi ilk adımdı. İkinci adım da ona göre yönetişim sisteminin anayasaya uyarlanmasıdır. Yaptığımız odur. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık tek makamda toplanıyor. 

BU MİLLİ VE YERLİ BİR SİSTEM 
Efendim bu başkanlık sistemi Amerika’ya benzemiyor, Fransa’ya benzemiyor... Doğru, bu milli bir sistem, yerli bir sistem. Bu sistemin getireceği şey demokraside bir kademe daha üste çıkmaktır. Demokrasimiz daha güçlenecek, istikrar sürekli olacak. Ne kadar hayırlı iş varsa bunlar hep karşısında. Türkiye’ye bu kadar yüklenilmesinin arkasında kıskançlık var arkadaşlar. İçeride dışarıda bütün terör örgütleri bir araya gelmişler, bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyorlar. FETÖ, PKK ile birlikte ‘hayır’ için çalışıyor. FETÖ dümen suyuna girmiş bazı siyasetçiler de milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıyor. FETÖ’nün oyuncağı olmuş bazı siyasi hizipçiler milliyetçi kardeşlerimizin asla temsilcisi değildir. ‘Hayır’ da, ‘evet’ de diyen başımızın üstündedir. ‘Hayır’ diyen katiyen terörist değildir ancak teröristlerin de Türkiye düşmanlarının da ‘hayır’ dediklerini görelim. Evet, tek adam olacak ama patron 80 milyon millet olacak, patron siz olacaksınız. Siz evet dediğinizde işbaşına gelecek, 5 sene çalışacak, beğendiniz, bir daha seçeceksiniz ama üçüncü sefer yok. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olur mu? Beğenmezseniz yenisini getireceksiniz.” 

BAKMADAN GEÇME!