Tehlikeli oyun

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli oyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

Dondurucu soğuk ve buzlu saha nedeniyle ayakta durmakta bile zorlanan sarı lacivertlileri, kaleci Volkan kurtardı. İki takımın birer şutunun direkten döndüğü maçta hakemler, Luciano’nun ceza sahasındaki smacını göremedi.

FENERBAHÇE, Fortis Türkiye Kupası’nda puan kaybetmeye devam ediyor. D Grubu’ndaki 2. maçında Gaziantepspor’a kendi evinde 2-0 yenilen Kanarya, dün de Erciyesspor karşısında puan kaybetti: 0-0. Eksi 15 dereceye ulaşan buz gibi bir havada oynanan karşılaşmada, değil futbol oynamak, ayakta durmak bile zordu. Havanın bu kadar soğuk olduğu kente sadece bir gün önce gelmek gibi büyük bir hataya düşen Fenerbahçe, bu yanılgının bedelini puan kaybederek ödedi. Sarı lacivertlilerin sezonun en kötü futbollarından birini sergilediği maçta futbol adına olumlu işler yapan taraf Erciyesspor idi.

Yedekliğe isyan

1. dakikada Cenk’in yakın mesafeden vuruşu Volkan’ın ellerinde eridi. 7. dakikada Timuçin’in sert şutunu iki hamlede kontrol eden Volkan, yedekliğe isyan edercesine muhteşem bir kurtarış yaptı.

Fenerbahçe ilk kayda değer tek pozisyonunu 23. dakikada buldu. Ümit Özat’ın serbest atışında barajdan dönen topu önünde bulan Nobre, yakın mesafeden vurdu, kaleci Yusuf’un çeldiği topu Şenol uzaklaştırdı.

28. dakikada Alex’in aşırtma vuruşunu kaleci Yusuf çeldi, top üst direkten kornere çıktı. 33. dakikada Timuçin’in korner atışında Agali ile birlikte topa yükselen Luciano’nun topu elle kesmesini tüm stat gördü, ama hakemler göremedi. Böylelikle de Erciyes’in bir penaltısı güme gitti. 44. dakikada Devran yakın mesafeden vurdu, Volkan’ı geçen top yan direğe çarpıp autu boyladı.

Volkan geçit vermedi
4. ve 5. hafta maçlarının programı şöyle:
4. hafta maçları:

14 Şubat Salı
14.00 İnegölspor - Beşiktaş (İnegöl Stadı)
15 Şubat Çarşamba
14.00 Giresunspor - Mersin İdmanyurdu (Atatürk Stadı)
14.00 Tarsus İdmanyurdu - Kayseri Erciyesspor (Burhanettin Kocamaz Stadı)
14.00 Fatih Karagümrük - Altay (Vefa Stadı)
14.00 Sarıyer - Konyaspor (Yusuf Ziya Öniş Stadı)
17.00 Ankaragücü - Gaziantepspor (19 Mayıs Stadı)
20.00 Diyarbakırspor - Galatasaray (Atatürk Stadı)
16 Şubat Perşembe
20.00 Trabzonspor - Denizlispor (Hüseyin Avni Aker Stadı)

5. hafta maçları:
21 Şubat Salı
20.00 Beşiktaş - Sarıyer (BJK İnönü)
22 Şubat Çarşamba
14.00 Malatyaspor - Giresunspor (İnönü Stadı)
14.00 Mersin İdmanyurdu - Diyarbakırspor (Tevfik sırrı Gür Stadı)
14.00 Samsunspor - İnegölspor (19 Mayıs Stadı)
16.00 Kayseri Erciyesspor - Ankaragücü (Atatürk Stadı)
20.00 Fenerbahçe - Tarsus İdmanyurdu (FB Şükrü Saracoğlu Stadı)
23 Şubat Perşembe
14.00 Kayserispor - Fatih Karagümrük (B.Ş. Belediyesi Atarük Stadı)
20.00 Altay - Trabzonspor (Altay Alsancak Stadı)


İkinci yarıda yorulan Erciyes tempoyu düşürdü. İki takım da uzun süre pozisyon bulamadı. Anelka’nın varlığı ile yokluğu belli değildi. Alex etkisiz, Nobre de verimsiz bir gece geçirdi. Sarı lacivertli takımın bütün yükünü savunmada Önder, orta alanda ise Ümit ile Aurelio taşıdı. İki kanadı savunan Serkan ile Deniz bir tek olumlu hareket yapamadı. Maçın son sözünü 90+2’nci dakikada Cenk’in mükemmel şutunu doksandan çıkaran Volkan söyledi ve karşılaşma başladığı gibi golsüz bitti.

Bu maç hiç oynanmamalıydı

F.BAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrası Futbol Federasyonu’na ateş püskürdü. Alman çalıştırıcı, "Oynanmaması gereken bir maçtı. Her iki takım oyuncularının bu hava ve sahada sakatlanmaması büyük bir şans. Kupa maçlarının aynı gün oynanması gerekir. Ayrıca Türkiye Kupası’nın bu yeni halinin gözden geçirilmesi de gerekir" dedi. Daum, Luciano’nun ceza sahasında topa elle müdahalesiyle ilgili olarak da, "Ben de elle oynadı olarak gördüm. Ancak ona arkadan bir müdahele var mıydı, onu bilmiyorum. Hakem de futbolcular gibi pozisyonu görmekte zorlandı. Onun için de zor maçtı" ifadesini kullandı.

Appiah müjdesi

Gana
Milli Takımı’nın, büyük bir sürprizle Zimbabve’ye 2-1 yenilerek Afrika Uluslar Kupası’ndan erken elenmesi en çok Fenerbahçelileri sevindirdi. Gençlerbirliği maçı için özel olarak İstanbul’a getirilen Appiah, takım kaptanlığını yaptığı Gana elendiği için cuma akşami Ç.Rizespor ile oynanacak Süper Lig maçında sarı lacivertli formayı giyebilecek.

Afrika Uluslar Kupası’nda, gruptaki son maçına galibiyet parolasıyla çıkan Gana, son sıradaki rakibi Zimbabve karşısında Chimedza ve Mwaruwari’nin golleriyle yenik duruma düştü. Gana’nın son dakikada Baba’yla bulduğu gol, çeyrek final vizesi için yeterli olmadı. D Grubu’ndaki diğer maçta ise Nijerya, Senegal’i 2-1 yendi. İki takım, çeyrek finale çıktı.

Başkan salonda 2 maçı izledi

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, dün Kayseri’deki futbol maçı yerine İstanbul’daki F.Bahçe-Petersburg basketbol maçındaydı. Abdi İpekçi ’deki maçı tribünden izleyen Yıldırım, ardından yönetici Nihat Özdemir, Semih Özsoy, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Basketbol Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez ile birlikte TV’den K.Erciye-F.Bahçe kupası maçının 2. yarısını izledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!