Tehlikeli gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 00:25

Kayseri'de gerçekleşen hain saldırıdan hemen sonra çevrede toplanan bir grup, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde tekbir getirdi. Sayıları 1000'e ulaşan kalabalık HDP Kayseri il binasına yürüdü ve parti tabelasını söküp indirdi. Camları kıran grup, HDP binasına Türk bayrağı ve MHP bayrağı astı. Aşağıya atılan eşyalar, yerde bulunanlar tarafından ateşe verildi. Dün akşam saatlerinde de çeşitli şehirlerdeki HDP binalarına yönelik saldırılar devam etti.

Haberin Devamı

Valilikte düzenlenen güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet Meydanı’na gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, ‘Kana kan, intikam, intikam’, ‘İdam isteriz’ sloganları attı. Sayıları 1000’e ulaşan kalabalık, HDP Kayseri il binasına yürüdü. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki binaya girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Grup daha sonra binayı taşladı. İtfaiye aracının merdivenine zorla çıkan kişiler, parti tabelasını söküp indirdi. Camları kıran grup, HDP binasına Türk bayrağı ve MHP bayrağı astı. Aşağıya atılan eşyalar, yerde bulunanlar tarafından ateşe verildi.

CHP ÜYESİNE SALDIRI

Saldırıya tepki gösterileri devam ederken, Cumhuriyet Meydanı’nda CHP Kocasinan Gençlik Kolları Başkanı Cemre Doğan ve yanındaki partililer kalabalık grubun saldırısına uğradı. Polisin, havaya ateş açarak dağıtmak istediği kalabalık direnince, çevik kuvvet güvenlik koridoru oluşturdu. Doğan otomobiline bindirildikten sonra kalabalık da dağıldı.

HDP İLÇE TEŞKİLATLARINA SALDIRI

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde İstanbul’daki HDP Beylikdüzü İlçe Başkanlığına 40 kişilik grup saldırıda bulundu. Ofisi ateşe veren grup, polis tarafından çıkarıldı. Yangın nedeniyle ofisteki tüp patladı. Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki HDP binasına ateş açıldı. Binada maddi hasar meydana geldi. Kartal HDP ilçe binasının camları kırıldı.

BURSA'DA HDP İLÇE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Bursa’da, HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nin binası, kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında, bina kullanılmaz hale geldi.

Merkez Yıldırım İlçesi Ankara yolu üzerindeki HDP İlçe Başkanlığı’na giren kimliği belirsiz kişiler, kapı ve pencereleri kırıp eşyalara zarar verdikten sonra binayı ateşe verdi. Şüpheliler kaçarken, ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis, bina çevresinde önlem alırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın, kısa sürede söndürüldü. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. 

Yangında bina kullanılmaz hale gelirken, polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

BİLGEN: BÜTÜN BİNALARI BOŞALTTIK

Haberin Devamı

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ankara Yenimahalle ilçe örgütümüz yandı. Emniyeti aradık, kimse telefona çıkmadı. İstanbul’da Beylikdüzü ilçe örgütünde patlama oldu. Bağcılar ilçe örgütüne girmeye çalıştılar. Üsküdar ilçe örgütünün önünde kalabalık tekbir getirdi. Konya’da yöneticilerimizin isimlerini internette yayınladılar. Erzincan’da parti tabelamızı indirdiler. Ankara’daki Genel Merkezimize 5 kişi gelip kapıya tekme attı. Polis onları götürdü ama bu kez üç kişi daha geldi. Provokasyon olmaması için bütün binalarımızı boşalttık. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Ne bakanlar, ne emniyet müdürleri, telefonlarımıza kimse çıkmadı. Bu açıkça göz yummaktır.” 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı konu hakkında gece saatlerinde bir açıklama yayınladı.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklama, "Bir siyasi partinin kendi binalarına yönelik olarak gerçekleşen eylemlere (güvenlik kuvvetlerimizin tedbir almadığına, ayrıca yetkililerin telefonlara cevap vermediğine) ilişkin değerlendirmeler tamamen gerçek dışıdır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bakanlığın tüm güvenlik birimlerine, provakasyonlara fırsat vermemek üzere tedbir alınması ve eylem yapanlar hakkında hemen işlem yapılması talimatı verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!