Tehlikeli atık depolama alanı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli atık depolama alanı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 11:45

Tehlikeli atık depolama alanı açıldı

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, 'Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı'nı hizmete açtı.
Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal sahası içerisindeki tesisin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Başkan Kocamaz tehlikeli atıkların yönetimi amacıyla çevre mevzuatına uygun şekilde lisanslandırılmış bir tesis inşa ettiklerini söyledi. Kocamaz, belediyenin, yaptığı tüm çalışmalarda çevreye karşı hassasiyet gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Geçici depolama alanında, kontamine olmuş atıklar, atık kablolar, ömrünü tamamlamış lastikler, atık piller ve akümülatörler, atık floresan lambalar, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, atık yağlar, üretildiği yerlerde ayrıştırılarak, tüm birimlerimize verdiğimiz özel tasarımlı atık toplama kutularında biriktirilmekte ve bertarafa gönderilmek üzere depolama alanına getirilerek, yetkili personelce kontrolü ve kabulü yapılmaktadır. Tesis içi atık etiketleri düzenlenerek her atığa birer kimlik verilmekte ve Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) ile bertaraf edileceği lisanslı tesise gönderilmektedir. Atık Yönetimi Yönetmeliğine göre tanımlanan bu atıklar Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelikleri çerçevesinde izinli ve lisanslı araçlarla taşınmakta ve lisanslı tesislerde bu atıkların çevreye olan etkileri minimize edilerek, alıcı ortamlara doğrudan verilmesinin önüne geçilmektedir." 
Başkan Kocamaz'ın verdiği bilgiye göre; Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri sonucu oluşan tehlikeli atıklardan bugüne kadar 7 bin 500 litre atık yağ, 920 kilo kontamine atık, 11 bin 200 kilo atık elektrikli ve elektronik eşya, 123 bin 360 kilo ömrünü tamamlamış lastik bertaraf edildi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!