Tehlike kapımızda

Güncelleme Tarihi:

Tehlike kapımızda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

G.Saray Teknik Direktörü, futbolcu transferlerinin astronomik rakamlara ulaşmasının, kulüplerin geleceğini tehlikeye attığını belirterek Futbol Federasyonu'nu göreve çağırdı. Terim, G.Saray'ı Türkiye'de kimsenin geçemeyeceğini de iddia etti...

ÇÖZÜM ŞART

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de son yıllarda yaşanan transfer çılgınlığına bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Futbol Federasyonu'nun, kulüpleri ve teknik adamları bir platformda bir araya getirerek soruna çözüm bulması gerektiğini söyleyen Terim, ‘‘Transferde ulaşılan çılgın rakamlar, kulüplerin geleceğini tehlikeye sokuyor’’ dedi.

FİYATLAR FAZLA

Bonservis bedellerinin yüksek olmasını, Türkiye'de transfer edilecek oyuncu sayısının az olmasına bağlayan G.Saray Teknik Direktörü şöyle konuştu: ‘‘Kulüpler, satılacak futbolcu sayısının azlığını ve yabancı oyuncu transferinin sınırlı olmasını koz olarak kullanıyor. Müşterisi olan futbolcuların fiyatlarını, normalinden birkaç kat artırıyorlar.’’

TUGAY KALACAK

Önümüzdeki sezon 7-8 tane genç oyuncuyu A takıma kazandıracaklarını ifade eden Fatih Terim, G.Saray yönetimiyle henüz anlaşma sağlayamayan Tugay'ın da yarın sözleşme imzalayacağına inandığını söyledi. Şampiyonlar Ligi için mütevazı konuşan Terim, Türkiye için ise oldukça iddialı konuştu ve, ‘‘Bizi içerde kimse geçemez’’ ifadesini kullandı.

SEMBOL OLACAĞIM

G.Saray dışında başka bir kulüple çalışmasının mümkün olmadığını söyleyen Terim, ‘‘Her kulüpte sembol insanlar var. Ben de Galatasaray'da sembol olmak istiyorum. F.Bahçe'de Lefter, Can Bartu, G.Saray'da Metin Oktay, Turgay Şeren, Beşiktaş'ta Recep Adanır, Baba Hakkı sembol isimlerdir. Ben de G.Saray'da bir sembol olmak istiyorum’’ dedi.

YENİ SİSTEM

Galatasaray'da yeni bir oyun tarzını yerleştirmeye çalıştığını da söyleyen Terim, futbolcuların bu sisteme uyum sağladığını, aynı düşünce ve felsefeyi Türk futboluna da yerleştirdiklerini iddia etti. Fatih Terim ‘‘Bu yeni sistem sayesinde tüm dünyanın dikkatini üzerimize çekeceğimize inanıyoruz’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!