Tehlike dorseyi aştı

Güncelleme Tarihi:

Tehlike dorseyi aştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 17:16

Demir ve ahşap ilavelerle araçlarının dorselerini büyüterek kural ihlali yapan atık toplayıcıları, diğer sürücülerin can güvenliğini tehdit ediyor. Trafikte, dorselerinin 3-4 katı yükle seyreden araçlar kazaya davetiye çıkarıyor.

Haberin Devamı

Başkent trafiğinde, atık karton ve plastik toplayıcılarının aşırı yükle doldurduğu araçlar tehlike saçıyor. Kentin farklı noktalarından topladıkları atıkları tek seferde taşımak için demir ve ahşap ilavelerle dorselerini büyüterek kural ihlali yapan toplayıcılar, trafik kurallarını da umursamıyor. Dorselerinin 3-4 katı yükle denetimlerden kaçarak, trafiğe çıkan araçlar, diğer sürücülerin can güvenliğini tehdit ediyor. Kural ihlalinin yanı sıra araçlardan savrulan karton ve plastik atıklar da zaman zaman kazalara neden oluyor. Başkentli sürücülerin bazen sözlü bazen de araçlarının kornasıyla uyardığı atık toplayıcılar ise hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ediyor. Durumdan şikayetçi vatandaşlar, denetimlerin artırılmasını istiyor.

KÖPRÜYE ÇARPIYORDU

Haberin Devamı

Kent içinde aşırı yükleme yaparak trafiğe çıkan sürücülerden bazıları, Ankara Hürriyet objektiflerine yakalandı. Anadolu Bulvarı’nda, dorsesinin 3 katı yükle seyreden 40 DH 279 plakalı kamyonet, Sakıp Sabancı Bulvarı kesişimindeki köprüye yaklaştığında tehlikeli anlar yaşandı. İp yardımıyla sabitlenen yükler, yerden 4.5 metre yükseklikteki köprüye çarpmak üzereyken yoldaki diğer sürücüler, kamyonetin sürücüsünü korna ile uyardı. Hızını yavaşlatan bilinçsiz sürücü, yükler köprünün tavan kısmına dokunmayınca hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

ATIKLAR YOLA SAVRULDU

Çevre Yolu’nda, demir kafesle yükseltilen dorsesini ağzına kadar karton ve plastikle dolduran kamyonet sürücüsü, diğer sürücülerin tepkileri üzerine yolculuğuna emniyet şeridinden devam etti. Eşref Bitlis Caddesi’nde, İvedik istikametinde seyreden 06 VU 119 plakalı kamyonetin sürücüsü de, dorsesinden yola savrulan karton ve plastiklere aldırış etmedi. Ankara’nın gözde semtlerinden Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde de bir atık toplayıcı, binek aracının üstüne ve arkasına bağladığı atık toplama çuvallarıyla trafiği tehlikeye soktu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!