Tehdide boyun eğmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Tehdide boyun eğmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 00:00

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Gökçek’in "iktidar bizde, para vermeyiz" açıklamasına tepki göstererek, "Ankaralılar hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeyecektir" dedi.

"Gökçek’in beceriksizliğini iktidar desteği alarak kapatmaya çalıştığını" iddia eden Karayalçın, şunları söyledi:

"Gökçek, seçimi kaybedeceğini anladığı için tehdide başvuruyor, beceriksizliğini iktidar desteği alarak kapatmak istiyor. 15 yılda metroya 1 metre bile ray ekleyemeyen belediye başkanı, ’Karayalçın metro yapamaz, iktidar bizde, ona metro yapması için para vermeyiz’ diyor. Yani ’ne ben yaparım ne de başkasına yaptırırım’ demeye getiriyor.

Yine yapacağız

Sayın Gökçek’e hatırlatırım; ben geçen belediye başkanlığımda metroyu iktidar desteği ile yapmadım. O zaman da iktidarda başka parti vardı. Hatta seçimlerde eli kolu bağlı belediye başkanı resimleriyle propaganda yapmışlardı. Ama Ankara halkı bu tehditlere kulak asmadı ve belediyeleri değiştirdi. Biz de uluslar arası piyasalardan uygun koşullarda finansman sağlayarak metroyu yaptık. Yine yapacağız. Melih Gökçek iktidar desteği olduğu halde yapmıyor.

Melih Gökçek Sayın Erdoğan’ın arkasına sığınarak beni ve Ankaralıları tehdit etmektedir. Bu düzeysiz tavır ancak Sayın Gökçek’e yakışır. Sayın Gökçek şunu bilmelidir ki, Ankaralılar kararını vermiştir. Hiçbir tehdide ve şantaja boyun eğmeyecektir. Ankaralılara söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştireceğiz."

Yamyamlara yedirmeyiz

Öte yandan, CHP’nin Etlik Ayvalı Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışında vatandaşlara seslenen Karayalçın, "Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında anlaşmazlık ve çekişme olduğunu" öne sürerek bu yüzden Keçiören’de vatandaşların hizmet alamadığını savundu.

Seçim çalışmaları kapsamında TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni de ziyaret eden Karayalçın, projelerini anlattı. Karayalçın, burada bir gazetecinin sorusu üzerine, "Çankaya’yı kim yamyamlara yedirir? Kimse yediremez. Hiçbir yerde yamyam olmamalı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!