Teff nedir? Faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Teff nedir Faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 17:34

Bugüne kadar teffin ne olduğunu duymayan varsada bundan sonra çok duyacak. Bu besin Hollywood'un yeni gözdesi, Victoria Beckham, Gwyneth Palrow gibi isimlerin sırrı...

Haberin Devamı

Teff Etiyopya'ya özgü bir tahıl türü. Yirminci yüzyılın sonlarına doğru dünyanın geri kalan bölümlerindede tanınmaya başlamıştır. Yüzyıllardır Kuzey Afrika'da yetiştirilen teff çifçiler tarafından Avustralya ve Orta Amerika'da da yetiştirmeye başlamıştır. Ünlüler tarafından bu kadar sevilmesinin sebebi protein, kalsiyum ve demir ile dolu olması.

Teff nedir Faydaları nelerdir

"Yeni Kinoa" olarak tanımlanan bu besin kısa süre önce hayvanları beslemek amacıyla kullanılıyordu. Daha sonra sağladığı yararlar ve lezzetli tadı farkedildi. Bu besin pilav, kek, kurabiye, ekmek ya da vejetaryanlar için yapılacak yemeklere eklenebilir. Birkaç çeşidi vardır; koyu renkli olanlarında fındık tadı vardır, beyaz renkli olanları ise en fazla kullanılandır ve kestane gibi bir tat vardır.

Haberin Devamı

Teff nedir Faydaları nelerdir

FAYDALARI NELERDİR?

1) Buğdaydan daha fazla protein, ve kalsiyum, tiamin ve demir içerir. İçerisinde bulunan demir vücudumuz tarafından kolay emilir.

2) İçerisinde yüksek oranda lif bulunur bu sebeple kan şekerini düzenler. Diyabet hastaları için çok yararlı bir besindir.

3) Enerji arttırıcı özelliği vardır. Yani yorgunluktan tükenmişlere ve sporculara birebirdir.

4) Glutensiz yaşam tarzını benimsiyenler için birebirdir. Çünkü un yerine kullanılabir mutfakta bu tahılla hazırlayabileceğiniz çok yemek var.

5) Alerjiye neden olma riski azdır.

6) Sindirimi çok kolay bir besindir.

7) Kilo kontrolünde size destek olur.

8) Kolon kanseriyle savaşmada etkilidir.

Teff nedir Faydaları nelerdir

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!