TED'deki şölen

OKULLAR tatile girdi, karneler alındı ve gençlerin müsabaka dolu yoğun tenis sezonu başladı.

Bir hafta boyunca Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü kortlarında 8-10 yaş grubundaki minikler adeta bir tenis şöleni yaşattı. Düşünsenize, 300’ün üzerinde küçük raketler, sarı topun peşinde koşuşturuyorlar. Bir o kadar da veli ve antrenör, hepsi bir arada büyük heyecanla müsabakaları izliyorlardı. Çocukların çoğu neredeyse kendilerinden daha büyük raket çantalarını güçlükle taşıyabiliyorlardı. Bu raket çantaları sadece raketlerin, yedek tişörtlerin, havlunun, enerji yiyeceği muz, su şisesi, şapka, atlama ipinin istiflenmesinin dışında, tenis filesi görevini de görmekte. Çünkü tenise aç olan kızlı-erkekli müsabıklar tenis kortunun dışında boş gördükleri her metrekarede raket çantasını ortalarına koyup topu birbirlerine atarlar. Panayır havası sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam geç vakitlere kadar devam etti.

Sözüm velilere

Ancak ben 30 yıllık tenis hayatımda bu kadar "anne ve babanın tenisçi olma özelliklerini" ve aynı zamanda antrenör bilgileri olduğunu bilmiyordum doğrusu. Çocukların maçlarını seyrederken velilerin kort kenarında verdiği direktifler en iyi tenis hocalarının taktiklerine bile taş çıkartacak nitelikte. Sevgili ebeveynler; bırakın, gençler kendi öğrendikleri gibi maç oynasınlar. Müdahale ederek ortamı germeyin. Ben şölen sırasında çocuğuna bağıran, azarlayan hatta hırpalayan babalar gördüm. Müsabık sayılmayan bu yaş kategorisinde müdahalelere başlarsanız, siz ve çocuğunuz 14-16 yaşlarına geldiğinde birden bire tükenmiş olursunuz. Bu yaşlar da genelde sizlerin, antrenörün ve çocuğunuzun yol ayrımına gelinen bir noktadır. Soru da şudur: Benim çocuğum profesyonel tenisçi olabilecek mi? Bu sorunun cevabını ileride doğru cevaplamanız için, evlatlarınıza bugünden başlayarak baskı uygulamamanız gerekir. Çocğunuzun sporda başarılı olmasının yolu, alacağı birçok yenilgiden geçer, geçmesi de gerekir.

Wimbledon heyecanı

DÜNYANIN en ünlü ve geleneklerle dolu tenis turnuvası olan Wimbledon, 26 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Bayanlarda yıllarca Wimbledon’da saltanat sürdüren Venus Williams, 7. seribaşı. Fransız Amelie Mauresmo 1. ve Belçikalı Kim Clijsters 2. seribaşı. Erkeklerde ise 128’lik tekler ana tablosunda İsviçreli Roger Federer 1., İspanyol Rafael Nadal 2. seri başı. ABD’li Andy Roddick, Avustralyalı Lleyton Hewitt ve Hırvat Mario Ancic diğer favoriler.
Yazarın Tüm Yazıları