"Tecrübelerimi gençlere aktarıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Tecrübelerimi gençlere aktarıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2013 10:00

Bursaspor'un tecrübeli file bekçisi Sebastien Frey futbol kariyerinden Bursaspor'a transferine, hedeflerinden haftasonu oynanacak Fenerbahçe maçına ve özel hayatıyla ilgili bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Takımın son haftalardaki çıkışını değerlendirerek sözlerine başlayan Frey, çok mutlu olduğunu ve bu durumun hem kendisi hem de defans açısından önemli bir şey olduğunu belirtti. Frey, "4 maçtır gol yemiyoruz. Benim için de, defans için de, takıma kendisine güvenmesi açısından çok önemli bir şey. Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Bu takımın kalitesiyle alakalı değil. Adaptasyon süreci vardı. Bunun için biraz kötü başladık ama sonra toparladık. Takım halinde iyi çalışıyoruz. Sadece defansif anlamda değil tüm takım iyi çalışıyor. Bu bizim için iyi bir durum" şeklinde konuştu.

"TEK HEDEF AVRUPA"


"Takımı sezon sonunda nerede görüyorsun?" sorusuna Frey, "Sezon sonu için bir şey söylemek istemiyorum. Ama tek hedefimiz Avrupa Kupaları'nda Bursaspor'un Türkiye'yi temsil etmesi. Takımın tekrar Avrupa'da oynayabilmesi. Bu bizim için çok iyi ve mantıklı bir hedef. Farklı nedenlerle sezona iyi başlayamadık ama şimdi kazanmaya başladı. Konyasor maçında iyi oynamadık ama 3 puanı aldık. Bu çok önemliydi" cevabını verdi.

"FENERBAHÇE'NİN ÇOK FAZLA SAVAŞMASI GEREKECEK"

Cumartesi günü Bursa'da oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasına da değinen tecrübeli kaleci, "Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Bu maç bizim için iyi bir test olacak. Fenerbahçe Türkiye'deki en iyi takım görünüyor ve liderler. Ama Timsahların evine gelecekler. Fenerbahçe buradan puan almak istiyorsa çok fazla savaşması gerekecek. Biz evimizde oynuyoruz. Taraftarımız da neler yapabileceğimizi gördüğünden daha fazla ve daha özel desteklerine ihtiyacımız var. Çok iyi bir maç olacak" diye konuştu.

"TECRÜBELERİMİ GENÇLERE AKTARIYORUM"

"Bu takım çok genç oyunculardan oluşuyor. Bu yüzden edindiğim tecrübeleri bu genç oyunculara aktarmak ve onlara yardım etmek istiyorum" diyen Frey, "Sadece saha içinde değil saha dışında da gerçek bir futbolcunun nasıl davranması gerektiğini gençlere göstermek istiyorum. Ben bunları diğer kulüplerde yaşadım. Tecrübe kazandım. Onlarla konuşuyorum. Hepsini çok seviyorum. Onlara ne yapmaları gerektiğini anlatıyorum. Bununla ilgili olarak tesislerimizde bilardo masa tenisi gibi oyuncuları bir araya getirecek aktiviteler gerçekleştirdik. Bunun dışında yemekler düzenleniyor. Çok büyük bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden de bu tür şeylere açığım" şeklinde konuştu.

"İYİ Kİ BURSASPOR'U SEÇMİŞİM"

Bursaspor'u neden tercih ettiğini anlatan Fransız kaleci, "En büyük sebep Bursaspor beni çok iyi ikna etti. Başkan ve yöneticilerle transferim öncesinde konuşmalarımda, projeler ve takımın yapısı beni çok etkiledi. En büyük neden bu diyebilirim. İtalya'da geçirdiğim uzun yıllardan sonra kariyerim için yeni bir macera, değişiklik istiyordum. Farklı kültürü, farklı dini, farklı ülkeyi tanımak büyük etkendi. Şu ana kadar yaptığım seçimden çok mutluyum. Bursaspor'u iyi ki seçmişim.Buraya gelmeden önce 3 İtalya'dan farklı takım, Avrupa'dan da 3 farklı takım beni istedi. Gelmeden Genoa'da da iyi şartlar altında oynuyordum. 3 yılın sonunda baktım ve değişik futbol kültürü görmek istedim. Genoa'da herhangi bir başarı kazanabileceğimi düşünmüyordum. Başarılar yaşayabileceğim, hedefleri olan bir takıma gelmek istedim. Bu yüzden Bursaspor'a geldim" dedi.

"KENDİMİ DEĞERLENDİRECEĞİM"

"Bursaspor son durak mı?" sorusunu Frey, "Bilmiyorum. 3 yıllık anlaşmam var. 3 yıl sonra 36 yaşımda olacağım. Ondan sonra kendimi fiziksel açıdan, mental açıdan tekrar değerlendireceğim. Daha önceki yıllarda iki dizimden de iki büyük sakatlık geçirdim. Yaşım geçtiğinde fiziğimi nasıl etkileyecek bunu da görmek istiyorum. Devam edip etmeyeceğime bu şekilde karar vereceğim" şeklinde yanıtladı.

"KALECİLER YALNIZDIR"

Kalecilerin yalnız olduklarını söyleyen yıldız file bekçisi, "Tüm takım gol attığında herkes seviniyor biz kendimiz tek başımıza seviniyoruz. Futbolun doğası bu. Kalecinin işi de bu. O yüzden kaleciler yalnız adamlardır" dedi. Neden kaleciliği tercih ettiğinden bahseden ve önce esprili bir dille, "Koşmayı sevmiyorum" diyen Frey şöyle devam etti: "Spora başlarken iki seçimim vardı. Ya tenisçi ya futbolcu olacaktım. Futbolu seçtim. Kaleciler daha farklıydı. Eldivenleri formaları farklıydı. Bu yüzden kaleciliği seçtim. Futbolcu olmasaydım ne olurdum bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum açıkçası. Kendimi çok şanslı istiyorum. Şu an dünyanın en iyi işini yapıyorum. İstediğim bir işi yapıyorum. Her zaman sporun içinde olmayı istemiştim. Çok mutluyum."

"BAGGIO TAVSİYELERDE BULUNMUŞTU"

Budist olduğunu, farklı kültür ve dinleri öğrenmeye açık olduğunu ifade eden Frey, Budizm'i neden tercih ettiğini anlattı. Inter'de forma giydikleri dönemde Baggio'dan etkilenen ve Budist olmaya karar veren Fransız kaleci, "Budistim. Ama farklı kültür ve dinleri öğrenmeye çok açık bir insanım. Roberto Baggio ile İnter'de beraber oynuyorduk. Dizimden ilk büyük sakatlığımı geçirdiğimde 25 yaşımdaydım. Bir doktor kariyerimin bittiğini söyledi. Bu benim için şok oldu. Bunu kabullenmek istemedim. Kariyerimi sonlandırmak istemiyordum. Aynı tarz durumu Baggio'nun da yaşadığını biliyordum. Onu aradım ve konuştuk. Bana tavsiyelerde bulundu. Tavsiyeleri işe yaradı. Buna uydum. Sakatlığımı atlattım ve kariyerime devam ettim. Vizyonum değişti. Bakış açım değişti. Budizm'i iyi ki seçmişim" dedi.

"BENİ İLK TAFFAREL ARADI"

Türkiye'de, daha önce hem karşılıklı olarak hem de birlikte forma giydiği futbolcular olduğunu söyleyen Sebastien Frey, "Bu isimlerden biri Cláudio Taffarel. İmza attığımda beni ilk arayan isim o oldu. Fiorentina'da Melo ile oynadık. İyi arkadaşım. Malouda Fransa milli takımdan arkadaşım. Sivasspor'da forma giyen Da Costa ile Fiorentina ile beraber oynadık. Muslera'ya karşı çok maç oynadım İtalya'da. Beşiktaş'ta oynayan Julien Escudé ile beraber büyüdük. Kariyerim boyunca hep beraberdik. Farklı milli takım yaş kategorilerinde oynadık" diye konuştu.

"HAKAN ŞÜKÜR'LE OYNADIM"

İtalya'da önemli takımlarda oynadığını ve önemli oyuncularla tanıştığını belirten başarılı kaleci, "İtalya'da kariyerimin en büyük parçasını geçirdim. Seri A dünyada en iyi lig kabul ediliyordu. Daha sonra düşüş oldu. İtalyan futbolunu çok iyi biliyorum. Benim için çok önemli yıllardı. Çok şanslıydım. Her zaman en iyi oyuncularla oynadım. İnter'de dünyanın en iyi futbolcusuyla oynadım. Bu da Ronaldo. Her açıdan gördüğüm en iyi futbolcu. Şu an kendisiyle kontağı kopardık çünkü Brezilya'da çok yoğun. Dünya kupası ile ilgili turnuvayı tanıtıyor. Ona saygı duyuyorum. Çok şanslı olduğum yerlerden biri de Hakan Şükür'le İnter'de oynadım. Dönemin en iyi Türk futbolcusuyudu. Çok iyi bir insan. Kendisini televizyonda görüyorum. Milletvekili olduğunu da biliyorum. Kendisini de tebrik etmek istiyorum" dedi.

INES ZAIM: "1 YILDIR BİRLİKTEYİZ"

1 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi Ines Zaim de Frey'in çok iyi bir insan olduğunu, bu yüzden de en iyi kalecilerden biri olduğunu söyledi. Zaim şöyle konuştu: "Frey ile 1 yıldır beraberiz. Monte Carlo'da bir restoranda tanıştık. Frey Zor biri değil. Çok iyi bir insan. Maçlarının hepsini izliyorum. Fenerbahçe maçında da tribünde olacağım. Bursa'ya alıştım. Çok modern bir şehir. Burada yaşamak benim için kolay oluyor. Çünkü Müslüman bir ailenin kızıyım. Ailem de müslümanların nasıl bir yaşam tarzı olduğunu biliyordu."

"Evlenmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Frey, "Daha önce evliydim ve boşandım. Evlilikle alakalı pek iyi anılarım yok. Şimdi birliktelik için daha farklı bakış açısına sahibim. Önemli olan insanların birbirini sevmesi. Evlilik bence daha sonra geliyor. Karşılıklı sevgi ve saygı çok daha önemli. Ines ile çok iyi bir birlikteliğimiz var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!