'Tecrübe Konuşuyor'un konuğu, Engin İpekoğlu oldu

Güncelleme Tarihi:

Tecrübe Konuşuyorun konuğu, Engin İpekoğlu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 10:34

'Tecrübe Konuşuyor'un konuğu, Engin İpekoğlu oldu

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından farklı illerde gerçekleştirilen 'Tecrübe Konuşuyor' projesi Antalya'da gerçekleştirildi. Programa konuk olan eski milli kaleci ve Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, tecrübelerini gençlere aktardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Spor Spikeri Ersin Düzen moderatörlüğünde gerçekleşen programı çok sayıda sporcu ve genç takip etti. 'Tecrübe Konuşuyor' projesinin konuğu PTT 1'inci Lig'den Süper Lig'e yükselen Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu oldu.

Çocukluk yıllarından itibaren futbolla ilgilendiğini anlatan eski milli kaleci Engin İpekoğlu, "Benim için olmazsa olmazlardan biri futboldu. Parkta arkadaşlarımla futbol oynarken keşfedildim. Sonrasında Türk futbolunda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile şampiyonluklar yaşadım" dedi.

HEDEFİMDE BEŞİKTAŞ KALESİ VARDI

21 yaşında Sakaryaspor'a transfer olduğunu ve önüne hedef olarak Beşiktaş kaleciliğini koyduğunu ifade eden İpekoğlu, "Çünkü o dönemde Galatasaray'ın kalesinde Simoviç, Fenerbahçe'de Toni Schumacher vardı. İstediğiniz kadar iyi bir kaleci olun, bu isimler varken, ağzınızla kuş tutsanız nafile. O yüzden hedefim Beşiktaş'tı. Bunu da başardım. Sonrasında milli takım kapısı da açıldı" dedi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK HEDEFİ

Kariyerini teknik direktör olarak sürdürdüğünü kaydeden Engin İpekoğlu, Adanaspor'u 12 yıl sonra nasıl Süper Lig'e çıkarttığını anlattı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük camia ve önemli taraftar topluluklarına sahip takımlarda teknik direktörlük yapmanın her teknik adamın olduğu gibi kedisinin de hayali olduğunu ifade eden İpekoğlu, "Daha önce şampiyonluklar yaşadığım Fenerbahçe ya da Beşiktaş'a teknik direktör olarak dönmek isterim. Umarım belki bu hayalim bir gün gerçekleşir" diye konuştu.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, bu tür etkinliklerin gençler üzerinde olumlu etki sağlayacağı inancında olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!