Tecrübe Konuşuyor Projesi

Güncelleme Tarihi:

Tecrübe Konuşuyor Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 21:26

- Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen proje kapsamında şair Cemal Safi ve TSM sanatçısı Zekai Tunca, Kırşehirli gençlerle buluştu

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor" projesi kapsamında şair Cemal Safi ve Türk Sanat Müziği (TSM) sanatçısı Zekai Tunca, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı programda, Safi ve Tunca gençlerle tecrübelerini paylaştı.

Şair Safi, 10 yaşından beri şiir yazdığını belirterek, "Şair doğulur, sonradan şair olunmaz. Çocukken arkadaşlarımdan farklıydım. Örneğin hüzünlü sinema filmi izliyordum, bir ay ağlıyordum. Arkadaşlarım bana gülüyor, alay ediyorlardı. Baktım, okudum şairler parasızlıktan perişan, 'bari başka bir iş yapayım' diye düşündüm. Bir süre ticaretle uğraştım ama olmadı" dedi.

Haberin Devamı

Türk milletinin, dünyanın en duygusal milleti olduğunu vurgulayan Safi, padişahları arasında bu kadar çok sayıda şair olan başka bir millet duymadığını dile getirdi.

"Gönlüm dolma kalemim, duygularım mürekkebimdir" diyen Safi, dünyaca ünlü Tek Hece (Aşk) adlı şiirinin yanı sıra "Rüyalarım Olmazsa" ve "Gelin Birlik Olalım" adlı bestelenmiş bazı şiirlerini seslendirdi.

Tunca ise çocuk yaşta şarkı söylemeye başladığını ancak ailesi tarafından desteklenmediğini söyledi.

Eğitim çevresinin desteği ile müzikten hiç kopmadığını anlatan Tunca, "Bir süre öğretmenlik yaptım ama aklım hep müzikteydi. 1975 yılından itibaren solist olarak sahnelerdeyim. Diyebilirim ki sıfır destekle tırnaklarımla kazıya kazıya buraya geldim" diye konuştu.

Tunca, güftesi Cemal Safi'ye bestesi kendisine ait "Rüyalarım Olmazsa", "Telefonda Sen" olmak üzere çeşitli şarkıları seslendirdi.

Programa, AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ile üniversite öğrencileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!