Tebrikler

Güncelleme Tarihi:

Tebrikler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 1998 00:00

Bülent BOĞ
Haberin Devamı

Abdi İpekçi Salonu'nda dün gece nefis bir basketbol şöleni vardı. Seyirci muhteşem, iki takım harika. Tebrikler Ülkerspor, hepinizin eline, ayağına sağlık. Bizlere harika bir maç izlettin ve şampiyonluğu kucakladın. Bu öyle küçük bir başarı değil, hele Efes Pilsen gibi Türkiye Ligi'nin ve Avrupa'nın gözde bir kulübünü bir kez daha yenerek böyle bir başarıya ulaşmak hiç de kolay değildi. Kaptan Harun, Anderson, Asım, Rankin, Tolga, Haluk, Serdar, Aziz dün gece Ülkerspor'a büyük bir onuru ve gururu yaşattı. Hepsi bu büyük başarıda pay sahibi ancak Rankin ve Anderson'u diğer takım arkadaşlarından farklı bir yere koyup biraz daha fazla alkışlamak lazım. Ülker'i sürükleyen, galibiyetin mimarı, bu iki isimdi.

O korku bitti

Ülkerspor, geride bıraktığımız Avrupa Ligi'nde son dakikada maç kazanamama sendromuna yakalanmıştı. Aynı şeyi Türkiye Kupası'nda da yaşadı. Ancak play-off finalindeki görüntüsü gösterdi ki, bu takım artık gerçek kimliğini bulmuş. Bu sendromu üzerinden atmış. Gelecek yıl Avrupa'da büyük hedeflere, bir hadikapından kurtulmuş, daha güçlü ve bir takım olma kimliğine kavuşmuş olarak gidecek.

Stresli çıktılar

Ülker'i kutlarken, Efes Pilsen'i de unutmamak lazım. Harika bir mücadele gösterdiler, ancak final serisinin 4. maçına çok stresli çıktılar. Bunu da gerilime ve sinire dönüştürüp, oyunlarına yansıttılar. Efes, o her zaman görmeye alıştığımız başarılı savunmasını Ülkerspor karşısında bir türlü sahneye çıkaramadı. Maç bittiğinde salon inledi: Bir, ki, üç, dört, Ülker şampiyon...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!