Tebrikler

ÖNCELİKLE F.Bahçe’nin Appiah’ı bu maç için getirmesi ve maç sonrası Mısır’a göndermesi Türkiye şartlarında ve Türkiye içinde büyük bir olay.

Aurelio cezalı olduğu için geldi, oynadı ve görevini yapıp döndü Appiah. Şimdi Afrika Kupası’nda mücadele edecek. Bunun için Başkan Aziz Yıldırım’ı kutlamak lazım. Çünkü bu olağanüstü bir şey. Bunu yapan çok takım yok. Barcelona ile Chelsea aynı şeyi yaptı.

Maça gelince... Zor bir maçtı F.Bahçe için. G.Birliği diri bir takım. Rakibi bozuyor, bir adama 3 kişi birden basıyor. Yardımlaşmaları iyiydi. Topu ortada iyi kullanıyorlardı, ama hepsi o. Çünkü pozisyona giremiyorlardı. Bunda belki de F.Bahçe savunmasının iyi oyunu önemli bir etki yaptı. Yalnız şunun da altını çizelim, G.Birliği çok sert ve faullü oynadı.

Dayak yediler

F.Bahçe’ye bakalım. Öncelikle G.Birliği’nin oyunu nedeniyle F.Bahçeli futbolcular sahada resmen dayak yedi. Ama bir gerçek de var ki, İlhan Cavcav’ın beyanatları nedeniyle hepsi çok kalpten oynadılar. Böyle oynayan az takım var. F.Bahçe dan-dun ileri vurmadığı zaman iyi. Tamam yana çok pas yaptılar. Hep yana oynadılar, ama belki de böyle oynamak zorunda kaldılar. Çünkü orta sahadan doğrudan topu ileri geçiremiyorlardı. Neden mi, Anelka olsun, Nobre olsun arkası dönük top bekliyorlar. Rakibin en ufak müdahelesinde de topu kaybediyorlar. Topu arkanız dönük alırsanız arkadan darbe yersiniz.

Eğer Anelka, Alex ve Nobre orta sahaya gelip oradan takımla birlikte hücuma kalksa, F.Bahçe daha farklı oynayabilirdi. Böyle olmayınca ne oluyor, iş iki beke biniyor. Onlar da üstlerine gelen her topu kaybediyor. Anelka arkadan darbe geldi mi, topu bırakıyor. Nobre zaten bu toplara hakim olan bir oyuncu değil. Bir tek Tuncay geriye gelip, ileri kaçıyor. Nobre onun yaptığını yapamıyor, çünkü süratli ve kontratak oyuncusu da değil.

Bilinçli sertlik

F.Bahçe ilk yarıda 2-0 önde, hızlı hücuma çıkıp farkı artırması lazım, bunu yapamadı. İlk yarıdaki bu tablo ikinci yarıda biraz değişti. Tuncay pozisyona girdi, kaleci ile karşı karşıya kaldı, dışarıya vurdu. Ayrıca rakipten veya kaleden dönen topa vuracak oyuncu yoktu kale önünde.

İlk iki gol Alex’in kenarlardan vurduğu serbest atışlarda geldi. İlkinde Önder vurdu, ikinci de Nobre. Nobre’nin golü tartışılır. İtti mi, kaktı mı, kim faul yaptı yoruma açık. F.Bahçe oyun sahası bulmalıydı, ikinci yarıda bunu biraz daha fazla buldu, ama kontrolü ele alamadı. Bunda G.Birliği’nin kasti ve bilinçli faullü sertlikleri önemli rol oynadı. Yalnız burada G.Birliği futbolcularını da uyarmak lazım. Mehmet öyle iki pozisyonda ayağını soktu ki, hem kendinin hem de rakibinin ayağı kırılabilirdi.

F.Bahçe, tribünleri ayağa kaldıracak bir pas veremedi. Kaleye goller dışında doğru düzgün top gönderemedi. Özellikle ilk yarıda 2 gol dışında pozisyonu yok. Yine de 3-0 kazandı. Önemli olan da kazanmak. İyi bir başlangıç yaptı. Çünkü hazırlık dönemi sonrası ilk ciddi maçlar çok zordur. Tebrik etmek lazım. Yalnız, uyarmakta da yarar var. Bu kafada oynarsa başarılı olamaz.
Yazarın Tüm Yazıları