Tebrik yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Tebrik yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şevki Yılmaz'ı protesto etmek için TBMM'de açtığı ‘Deyyusu Ekber dışarı' pankartı yüzünden CHP'li Sabri Ergül'e ülkenin dört bir yanından tebrik yağıyor. Baykal'ın da bizzat tebrik ettiği Ergül'e İslamcı gazeteler ve RP'den ise tepki yağıyor.

TBMM için ‘‘P......r Parlamentosu'' diyen RP Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ı güvenoylamasında protesto ederek RP'lilerin saldırısına hedef olan CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül'e hem tebrik hem de tepki yağıyor. RP Milletvekili Memduh Büyükkılıç, Meclis'te Ergül'e saldırmalarını ‘‘Az bile yaptık'' diye savundu. Ergül'e, başta kadın kuruluşları olmak üzere Atatürkçü dernekler, sendikalar, barolar ve askerlerden de tebrik telefonları ve faks mesajları geliyor. CHP Genel Merkezi'nin fask ve telefonları da önceki gün olayın ardından vatandaşların tebrik yağmuruna tutuldu. CHP Lideri Deniz Baykal da Ergül'le görüşerek kutladı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Eşref Erdem ise Ergül'ün eylemini doğru bulmadığını belirterek, şöyle dedi: ‘‘Bu eylemi doğru bulmadığım gibi, Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın bu çatı altında hiçbir şey olmamış gibi oturmasını da çok doğal karşılamıyorum. TBMM'nin tümünü burada ifade edemeyeceğim sözcüklerle tanımlayan bir arkadaşımıza TBMM'de herhangi bir şey söylenmemiş olmasını, onun bu çatı altında hiçbir şey olmamış gibi oturmasını ve bir tepki görmemesini doğal bulmuyorum.''

RP Kayseri Milletvekili Memduh Büyükkılıç, Ergül'e partisinin milletvekillerinin saldırısı için, ‘‘RP olarak gereken yapılacaktır, az bile yapılmıştır'' dedi. Ergül'ün pankarta kendi adını yazdığını iddia eden Büyükkılıç, ‘‘Deyyusu ekber diyor. Pankartı masasının önüne koyduğuna göre kendi ismi yazıyordur. Aynaya bakıp kendini görmüştür. Bu tavrı RP olarak kınıyor, lanetliyoruz'' dedi. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baş da, pankart açılmasının kabul edilemez olduğunu savunarak, ‘‘TBMM Başkanı gerekli cezayı verdi. Olayın abartılmaması lazım'' değerlendirmesini yaptı. Ergül ise saldırgan RP'lilerin bu hareketlerle tabanına mesaj verip, ‘‘Parlamentoya hakimiz'' görüntüsüyle, planlı bir şekilde Meclis'i sindirmeye çalıştıklarını savundu. Ergül, kendisinin Meclis'te hiçbir kavgaya karışmadığını belirterek, ‘‘Ben demokratik tepkiden yanayım'' dedi.

Radikal İslamcı basın dün Ergül'ün eylemine geniş yer verdi. Yeni Şafak Gazetesi olayı ‘‘CHP provokasyonu'' başlığıyla manşete taşırken, Akit Gazetesi haberinde ‘‘CHP terörü'' yorumunu yaptı. Zaman Gazetesi'nin haberinde ise ‘‘Ergül'ün çirkin pankartı'' ifadesi kullanıldı. RP yanlısı Milli Gazete ise olayı ‘‘Ergül'e büyük tepki'' başlığıyla verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!