TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası başladı

Güncelleme Tarihi:

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 13:05

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası başladı

Haberin Devamı

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: ''Türk tenisi son dönemde ilkleri yaşıyor''



Milli tenisçi İpek Soylu: "Ankara'nın bana şans getireceğine inanıyorum''



Son şampiyon Ivana Jorovic: ''Ankara Cup'ta şampiyon olmam sayesinde Avustralya Açık'a gitme şansı kazandım''



Ercan ATA/ANKARA, (DHA)



Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın, Türkiye'nin güvenilirliğini göstermesi açısından önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tanıtım toplantısı, maçların oynandığı Ankara Tenis Kulübü'nde (ATK) yapıldı. Toplantıya, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, İpek Soylu ve son şampiyon Ivana Jorovic katıldı.

Terör saldırılarını kınayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş, "Geçtiğimiz 10 haftada yaklaşık 150 yabancı sporcu Türkiye'deki uluslararası turnuvalara katıldı. Bu ülkemizin güvenilirliğini ispat eder nitelikte. Ankara Cup'ta bu turnuvalardan biri" dedi.

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU BAŞKANI DURMUŞ: ''TÜRK TENİSİ SON DÖNEMDE İLKLERİ YAŞIYOR''

Ankara Cup'ın bu yıl 6'ncı kez düzenlendiğini hatırlatan Durmuş, İpek Soylu gibi milli sporcuların kendi seyircisi önünde mücadele etme şansı yakaladığını dile getirdi.

Durmuş, Türk tenisi için bir sistem kurmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Düşüşler, çıkışlar olacaktır ama önemli olan istikrarı yakalamak. 80 milyon nüfuslu bir ülkeyiz. En fazla genç nüfusa sahip ülkelerden biriyiz. Tenisi tabana ne kadar yayarsak, yukarıda o kadar yetenekli sporcu sayımız artacaktır" diye konuştu.

Türk tenisinde son dönemde ilklerin yaşandığını vurgulayan Durmuş, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nı hedefliyoruz. Bakanlığımızla bu konuda desteklerini alabileceğimiz projeler yapıyoruz. 2016'da çıtayı koyduğumuz yerler yüksekti ama 2017 itibarıyla hem sporcularımız hem de yöneticilerimizle çok daha iyi hedeflere ulaşmak bizim görevimiz. İnşallah, bunu başaracağız" diye konuştu

MİLLİ TENİSÇİ İPEK SOYLU: "ANKARA'NIN BANA ŞANS GETİRECEĞİNE İNANIYORUM''

Milli tenisçi İpek Soylu ise sezonu Ankara'da açtığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Ankara'nın bana çok şans getireceğine inanıyorum. Ankara'da oynamak benim için her zaman çok güzel olmuştur. Ankaralı tenis izleyicilerinden bizi desteklemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Oyununu iyi seviyeye çıkarmak için çok çalıştığını vurgulayan İpek, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmayı ve grand slam turnuvalarında ana tabloya yükselmeyi hedeflediğini kaydetti.

SON ŞAMPİYON IVANA JOROVIC: ''ANKARA CUP'TA ŞAMPİYON OLMAM SAYESİNDE AVUSTRALYA AÇIK'A GİTME ŞANSI KAZANDIM''

Son şampiyon Sırp tenisçi Ivana Jorovic ise Ankara Cup'ta tekrar yer aldığı için kendini şanslı hissettiğini belirterek, "Ankara Cup'ta şampiyon olmam sayesinde Avustralya Açık'a gitme şansı kazandım. Geçen sene burada harika bir hafta geçirdim. Kendimi evimde gibi hissetmiştim. Yine umarım geçen yılki gibi şampiyon olurum" diye konuştu.

Eleme maçlarıyla 17 Aralık'ta başlayan 50 bin dolar ödüllü turnuvaya, teklerde milli tenisçiler İpek Soylu, Ayla Aksu, Berfu Cengiz, Selin Övünç ve İpek Öz ana tablodan dahil olacak. Elemelerde final turuna kalan Pemra Özgen'in ana tabloda mücadele etme şansı sürüyor. Başak Eraydın, Cemre Anıl, Ekin Erçetin ve İlay Yörük ise teklerde elemeleri geçemedi.

Turnuvada eleme müsabakalarının tamamlanmasının ardından bugün ana tablo maçlarına geçilecek. Ankara Cup'ta çiftler finali 23 Aralık, tekler finali ise 24 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!