TCG Değirmendere römorkör kazasında ek iddianame verildi

Güncelleme Tarihi:

TCG Değirmendere römorkör kazasında ek iddianame verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:10

"TCG Değirmendere" römorkör kazasında "ihmali bulunduğu" iddiasıyla hakkında 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istenen sivil mühendisin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İzmir Tersanesi'nde 2 işçi ile 8 askerin hayatını kaybettiği TCG Değirmendere römorkörünün yan yatmasıyla ilgili, olayda "ihmali bulunduğu" iddiasıyla hakkında dava açılan sivil mühendisin yargılamasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 3-15 yıl arasında hapis istenen gemi inşa mühendisi ve havuzlama sorumlusu Önder U, avukatı Ömer Faruk Kara, olayda hayatını kaybeden işçiler Ercan Biçer ve Cafer Kırbaş'ın yakınları ile avukatları Erol Özcan katıldı.

Mahkeme heyeti, olayla ilgili askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianameyle 6 askeri personel hakkında dava açıldığını, dönemin tersane komutanı emekli Deniz Albay M.Ö, tersanenin işletme müdürü Deniz Albay Ş.Y ve Havuzlar Grup Komutanı Deniz Yüzbaşı A.Ö hakkında ise "kovuşturmaya yer olmadığı" yönünde karar verildiğini hatırlattı. Hayatını kaybeden işçilerin avukatı Erol Özcan'ın, "Kovuşturmaya yer olmaması" kararına itirazının kabul edildiğini ve askeri savcılık tarafından Tersane'nin komutanı, işletme müdürü ile havuzlar grup komutanı hakkında da ek iddianame hazırlandığını bildiren mahkeme heyeti, ek iddianamenin kabulünden sonra dosyanın istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

TCG Değirmendere römorkör kazasında ek iddianame verildi


- Olayın geçmişi -

Karşıyaka ilçesi Alaybey semtinde bulunan İzmir Tersanesi'nde 23 Aralık 2013'te meydana gelen olayda, bakım ve onarım için getirilen TCG Değirmendere römorkörü işlemlerin ardından denize indirildiği sırada yan yatmış, kazada 2'si işçi 8'i asker 10 kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Yaşamını yitiren işçilerden Ercan Biçer'in ailesi Milli Savunma Bakanlığı hakkında 462 bin lira, Cafer Kırbaş'ın yakınları ise 709 bin 500 lira maddi tazminat talebiyle dava açmıştı.

Güney Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığının hazırladığı iddianameyle, TCG Değirmendere Komutanı Deniz Yüzbaşı E.U., 2. Komutan Deniz Üsteğmen R.K., Başçarkçı Deniz Üsteğmen Ç.E., Başçavuş Y.Ç., Üstçavuş T.T. ve Deniz Üsteğmen Y.M.K hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçlamasıyla 2 ile 15 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılmış, aralarında dönemin tersane komutanı emekli Deniz Albay M.Ö, tersanenin işletme müdürü Deniz Albay Ş.Y. ve Havuzlar Grup Komutanı Deniz Yüzbaşı A.Ö'nün de bulunduğu askerler hakkında "kovuşturmaya yer olmadığı" yönünde karar alınmıştı.

Kazada hayatını kaybeden işçilerin avukatı Erol Özcan'ın, İzmir Tersanesi'nin komutanı, işletme müdürü ile havuzlar grup komutanı hakkında verilen "kovuşturmaya yer olmadığı" yönündeki karara itiraz etmiş, itirazın kabul edilmesi üzerine bu kişiler hakkında ek iddianame hazırlanması kararlaştırılmıştı.

Haberin Devamı

TCG Değirmendere römorkör kazasında ek iddianame verildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!