TCDD’ye yüksek hız övgüsü

Güncelleme Tarihi:

TCDD’ye yüksek hız övgüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

TCDD YHT çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından övgü aldı.

Haberin Devamı

Son yıllarda yatırım atağına geçen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından da övgü aldı.
TCDD ile dünya demiryollarının örgütsel çatısını oluşturan Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC), 1-2 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de “Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu”, 3-5 Ekim tarihleri arasında da Ankara’da ortaklaşa Uluslararası Yüksek Hız Semineri düzenledi.
Seminerlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) Başkanı Jean Pierre Loubinoux, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT hatlarının hizmete başlamasıyla Türkiye’nin yüksek hız kulübüne katıldığını hatırlattı. Gelecek yıllarda İstanbul, İzmir, Bursa, Sivas ve Kayseri’nin YHT ile tanışacağını ifade eden Loubinoux, TCDD’nin iddialı birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini söyledi.
İspanya Demiryolları Araştırma Kurumu Başkanı Eduardo Romo, Türkiye’ye daha önce de geldiği ve Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hatlarında incelemelerde bulunduğunu söyledi. Türkiye’de demiryolu alanında yapılan yatırımları “etkileyici” olarak nitelendiren Romo, Türkiye’nin sektördeki ağırlığının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!