TC kimlik numarası ile SSK sorgulamaları nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

TC kimlik numarası ile SSK sorgulamaları nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 16:48

SGK sorgulama işlemleri artık internet üzerinden anında gerçekleştirilebiliyor. Sorgulama işlemleri için TC kimlik numaranızın ve E-Devlet şifrenizin olması yeterli. SSK sorgulamaları nasıl gerçekleştirilir? detaylar haberimizde yer alıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerine internet üzerinden online ulaşılabilir hale gelmesi ile birlikte hem zamandan kazandık hem de evrak kalabalıklardan biraz olsun kurtulabildik. İnternet olan hemen her yerde akıllı cihazlar da dahil online işlemler hizmetinden yararlanarak, güncel SGK bilgilerimize erişebilir, görüntüleyebir ve sorgulayabilir hale geldik. Sistemin bu kadar pratik hale gelmesi ile birlikte şimdiye kadar birçok alanda kolaylıklar sağlanmış oldu.

TC KİMLİK NO İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü almak teknolojinin getirdiği yenilikler ve devlet çalışmaları sayesinde ulaşabilmek oldukça kolay bir hale geldi. SGK hizmet dökümü hizmeti  için de yine online bir şekilde TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile birlikte "turkiye.gov.tr" sayfasına girerek " SGK Hizmetler " bölümünden sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

TC kimlik ve şifrenizle giriş yaptığınız sayfada bölümlerine göre hizmet dökümü alacağınız hizmetler şu şekildedir;

 4A Hizmet Dökümü işlemi

4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama işlemi

4B Hizmet Bilgisi işlemi

4B Ödeme Dökümü işlemi

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü hizmetlerini kullanarak sorgulama yapabiliyorsunuz. Sistem üzerinden çıkan sorgulama sonuçlarını da yazıcınıza göndererek arşivleyebiliyorsunuz. Kredi başvurusu gibi diğer banka işlemleri için gerekli belgeleri de bu şekilde hazırlamak artık çok daha kolay oluyor. Sistemin getirdiği bu hızlılık sayesinde hem işlemler için sıra beklemek zorunda kalmıyorsunuz hem de işlemlerinizi kendiniz de yapabildiğiniz için birebir kontrol etme imkanı da bulabiliyorsunuz.

TC kimlik numarası ile SSK sorgulamaları nasıl yapılır

Sigortam yatıyor mu? sorusu en çok sorulan sorulardan biridir? Online SGK hizmeti ile prim günleriniz eksiksiz yatıyor mu? Gün sayısı tutuyor mu? gibi bir çok akıllarda beliren sorulara anında cevap bulabiliyorsunuz. E-devlet kapısı şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yaptığınız SGK hizmetlerinde bu soruların cevaplarına erişebiliyor aynı zamanda detaylı bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Bu sayede bilgilerinizin güvenirliliği de sağlanmış oluyor.

Haberin Devamı

Sürekli güncellenen bilgiler ışığında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinin online bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılabilir olması oldukça kolaylık sağladığı bir gerçek. Sistem sayesinde, vatandaşların çoğu artık SGK işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip oldu.  SGK hizmetlerinin online ulaşılabilir olması özellikle sigorta mükellefleri ve emekliler için de büyük kolaylık sağladı.

TC kimlik numarası ile SSK sorgulamaları nasıl yapılır

DİĞER SGK SORGULAMA HİZMETLERİ NELER?

E-SGM hizmetleri olarak daha önceleri de hizmet veren SGK şimdi bu hizmeti, bütün hizmetlerin tek bir yerden ulaşılmasına ve yararlanmasına olanak sağlayan E-Devlet üzerinden gerçekleştiriyor. Bundan sonra sorgulama işlemleri artık E-SGM ile eş zamanlı olarak E-devlet kapısı üzerinden yapılıyor olacak.

Haberin Devamı

Online olarak SGK hizmetlerinden aşağıdaki işlemleri gerçekleştirilebilecek;

Tescil Kaydı Tespiti

Tescil Kaydı Tespiti 4A

Tescil Kaydı Tespiti 4B

Tescil Kaydı Tespiti 4C

 Emekli Aylık Bilgisi

Emekli Aylık Bilgisi 4A

Emekli Aylık Bilgisi 4B

Emekli Aylık Bilgisi 4C

 Emekli Aylık Kesinti

Emekli Aylık Kesintisi 4C

Hizmet Bilgisi

Hizmet Bilgisi 4A

Hizmet Bilgisi 4B

İşgöremezlik Ödeme

Ödeme Görme 4A - 4B

Provizyon Sorgulama

Sağlık Provizyon

Gss Sorgulama

GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama

İsteğe Bağlı 4c Bilgileri

Tescil ve Tahakkuk Görüntüleme

Sgdp Tescil Kaydı Sorgulama

SGDP Tescil Kaydı

Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerinden sorgulama yapabileceğiniz işlemlerde;  4A - 4B - 4C olarak ayırdığı yeni sistemde karşılıkları SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta işlemleridir.

Haberin Devamı

SGK hizmet dökümü ve sorgulama işlemlerine artık bir tık ile ulaşabilmenin verdiği avantajla pek çok kuruluş, iş veren, çalışan, emekli iş hayatında olan birçok kişi işlemlerini sanal ortamda hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor olacak.

Sağlık Bakanlığı'nın Genel Sağlık Sigortası hizmetinden doğan borçları da yine SGK hizmetleri bölümünden kontrol edip sorgulayabiliyorsunuz. Sistem üzerinden GSS hizmeti için ödenmesi gereken prim ücretlerini görebiliyorsunuz. Primlerin ne miktar olduğunu da E-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor hatta online bir şekilde de ödeyebiliyorsunuz.

TC kimlik numarası ile SSK sorgulamaları nasıl yapılır

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

SGK hizmetlerinden online bir şekilde yararlanabilmek için TC kimlik numaranız ile birlikte bir de E-Devlet şifresi edinmeniz gerekecek. Şifre alma işlemlerini de PTT aracılığı ile gerçekleştirebiliyorsunuz. En yakın merkez PTT şubelerine giderek, 2 TL karşılığında bu şifreleri elde edebiliyorsunuz. Şifre işlemleri için PTT yetkililerine kimliğinizi  ibraz ederek şifre alım işleminizi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Şifrenizi unuttuğunuz zaman da yine PTT şubelerine giderek yeni şifre alarak E-Devlet hizmetlerini kullanmak üzere sisteme giriş yapabiliyorsunuz. Şifrenizi ilk kez girdikten sonra değiştirmeniz ve belirli aralıkla şifre değişiklikleri gerçekleştirmeniz de kişisel bilgi güvenliğiniz açısından önemli.

Haberin Devamı

Şu an gündemde olan çipli yeni kimlik kartlarının çıkması ile yeni bir hizmet dönemine girilebileceğinin de ayrıca sinyalleri verilmiş oldu. Birçok şifre ve kişisel bilgiler yeni dönemde çipli kimlik kartlarında yer alabilecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!