TBMM'ye Gücücek sorunu ile ilgili soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

TBMMye Gücücek sorunu ile ilgili soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 12:12

TBMM'ye Gücücek sorunu ile ilgili soru önergesi

Haberin Devamı

Güneş ATAGÖZ/ÇEŞME(İzmir), (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çeşme ilçesi Çatalazmak Mevkii'nde kiraya verilen Gücücek Koyu'nun duvar çekilerek halkın kullanımına kapatılmasına tepkilerin artması üzerine, soru önergesi verdi.
İzmir'in Çeşme ilçesi, Ovacık Mahallesi Çatalazmak Mevkii'nde Gücücek Koyu'nda yapılan beach clup, çevredeki sitelerde oturanların tepkilerine yol açınca, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan soru önergesi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Bakan, Gücücek Koyu'nda kiraya verilen 1975 metrekarelik alanda sözleşmeye aykırı yapılaşmaya gidildiğinin basında yer aldığını belirterek, şöyle dedi:
"Bakanlık ile kiracı şirket arasında imzalanan teknik şartnamede, 'Söz konusu kiralama alanı halkın kullanımına açık olup, hiçbir suretle halkın girişine kapatılmayacak ve alana girişlerden herhangi bir ücret alınmayacaktır' denilmesine rağmen, koy duvarla ve paravanlarla kapatılmıştır. Çevre sakinleri denize ulaşmak bir kenara dursun, denizi göremez hale gelmişlerdir. Hafta sonları İzmir'den ve Çeşme'den gelen yüzlerce insanın faydalandığı bir plaj olan koyun doğal dokusu bozulmuştur."
CHP'li Murat Bakan, verdiği soru önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan şu sorulara yazılı yanıt istedi:
* Alanın kullanma ve işletme esasları bölümünün 1. maddesinde belirtilen hükümlere uyulmadığı doğru mudur? Koy neden çevre sakinlerinin deniz görüşünü engelleyecek ve denize girecekler için çok küçük bir alan bırakılacak şekilde duvarla ve paravanla kapatılmıştır? * Ruhsatsız yapılaşmanın Çeşme Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nce de tespit edilmesine, mühürlenmesine ve Belediye Encümeni tarafından ceza kesilmesine rağmen, kiracı şirket yapım faaliyetlerini sürdürdüğü için Bakanlığınızca bir yaptırım uygulanmış mıdır? * Konuyla ilgili bir işlem başlatılmış mıdır?

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!