TBMM Sanayi Komisyonu'ndan İzmir mesaisi

Güncelleme Tarihi:

TBMM Sanayi Komisyonundan İzmir mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 10:12

TBMM Sanayi Komisyonu'ndan İzmir mesaisi

Haberin Devamı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 3 günlük yoğun bir mesai için İzmir'e geliyor.

Heyetin koordinasyonuna katkı koyan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), aralarında AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ile CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da yer aldığı, Başkanlığını Ziya Altunyaldız'ın yaptığı komisyonu İzmir Ticaret Odası'nın da işbirliğiyle, İzmir'de ağırlayacak. Heyetin temaslarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de yer alacak. 16- 18 Ağustos tarihleri arasında kentte bulunacak Bakan Özlü ve Komisyon üyeleri 'Enerji' teması ile gerçekleşen 86. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın (İEF) açılışının ardından kentten ayrılacak.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2011 yılında komisyon üyelerinin EBSO'da gerçekleştirdikleri enerji, teşvikler, organize sanayi bölgeleri ve yatırımlara yönelik taleplerin ele alındığı toplantıda Komisyon'un desteğini alarak, olumlu gelişmeler kaydedildiğini hatırlattı. Komisyon üyelerinin önümüzdeki hafta gerçekleştirecekleri ziyaretin de 2011'dekine benzer bir sinerji yaratması dilek ve temennisinde bulunan Yorgancılar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile komisyon üyelerinin ilk gün Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunacağını, ikinci gün ise İzmir Demir Çelik ve Star Rafinerisi'ni ziyaret edeceklerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen törenle Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen ve İzmir'i yenilenebilir enerji yatırımlarında cazibe merkezine dönüştürecek LM Wind Power- GE Rüzgar Türbini Kanat Fabrikası ile Ateş Çelik Rüzgar Türbini Kule Fabrikası ile çeşitli tesislerin de ziyaret programında olduğunu kaydeden Yorgancılar, 18 Ağustos'ta 'inovasyon ve enerji' temasıyla açılacak olan İEF'nin, partner ülkesi Rusya ile gerçekleşecek 'İş Forumu'na komisyon üyelerinin Bakan Özlü ile birlikte katılacaklarını ve ikili temaslarda bulunacaklarını aktardı.

"YENİ MÜJDELERİN HABERCİSİ OLSUN"

Yorgancılar, Türkiye'nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığını belirterek, "Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 hedeflerimizi riske sokacak boyuttadır. Güneş enerjisinden rüzgar enerjisine, jeotermalden maden kaynaklarına kadar zengin potansiyele sahip İzmir ve Ege Bölgesi'nde son yıllarda artan yatırımlar bu konuda bizi umutlandırıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nun 16- 18 Ağustos'ta 3 yoğun gün boyunca gerçekleşecek ziyaret ve temasları, İEF'nin partner ülkesi Rusya ile İş Forumu'ndaki görüşmelerin kentimize yeni yatırımların, müjdelerin habercisi olmasını diliyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!