TBMM Katip Üyesi Serdar:

Güncelleme Tarihi:

TBMM Katip Üyesi Serdar:
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:08

- "28 Şubat ve benzeri girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz gereken her şeyi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir"

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, "28 Şubat ve benzeri girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz gereken her şeyi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir" dedi.

Serdar, yaptığı açıklamada, bundan 19 yıl önce 28 Şubat 1997’de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla post modern darbe olarak anılan sürecin yıldönümünde olduklarını ifade etti.

TBMM Katip Üyesi Serdar, devlet ve siyaset mekanizmasını askeri militarizme dönüştürmeyi amaçlayan, demokrasiyi sekteye uğratarak askeri vesayet düzenini tesis etmeyi planlayan, siyasi parti kapatıp millet iradesine yasaklar getiren, toplumun kutuplaşmasına, bir kutbun diğerine tehlike ve tehdit mantığı içinde bakmasına ve dindarların fişlenip kamu alanından püskürtülmeye çalışılmasını hedef edinen 28 Şubat post modern darbesini hafızalarından çıkarmamaları gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

İktidarı meşru olmayan yollar ve antidemokratik yöntemlerle değiştirmek isteyenlerin planlarının başarısız olduğunu ve AK Parti iktidarıyla birlikte darbe sevicileri, askeri vesayet özlemi çeken siyaset mühendislerinin kaybettiklerini vurgulayan Serdar, şunları kaydetti:

"Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, on yıl içinde çürümüştür. 28 Şubat ve benzeri girişimlerin bir daha olmaması için hükümetimiz gereken her şeyi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Gücünü halktan almayan hiçbir yapı, milletin ve onun değerlerinden beslenmeyen hiçbir irade varlığını sürdüremeyecektir. Bugün asker merkezli fişlenme, dışlanma, takip edilme endişeleri bitmiştir. Artık menzilimizde yeni Türkiye’yi inşa etme gayesi vardır. Temel hedefimiz, daha demokratik, daha özgür ve daha güçlü bir Türkiye'dir."

Serdar, bu süreçte mağdur olmuş Necmettin Erbakan'ı da rahmet ve minnetle andı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!