TBMM Başkanı Kahraman: Gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun, çoğu şeyi bilmiyor

Güncelleme Tarihi:

TBMM Başkanı Kahraman: Gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun, çoğu şeyi bilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 13:00

TBMM Başkanı Kahraman: Gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun, çoğu şeyi bilmiyor

Haberin Devamı

 

 Gülseli KENARLI - Cemal KÖYÜK/İSTANBUL, (DHA) TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen “Sultan 2. Abdulhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu" tanıtım toplantısına katıldı.  Kahraman, "Tarih açısından toplum ve millet olarak üzerimize bir unutkanlık perdesi çekildi" dedi.
Toplantıya TBMM Başkanı Kahraman'ın yanı sıra, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız da katıldı.
Toplantıda sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan İsmail Kahraman, “Ne yazık ki bugün bu tarihi ve kültürel miras bilinmiyor. Çünkü tarih açısından toplum ve millet olarak üzerimize bir unutkanlık perdesi çekildi. Özellikle de gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun çoğu şeyi bilmiyor. Hatta en yakın tarihini de bilmiyor. Söyleyeni yok, bilenler söylemiyor, bilmeyenler uyduruyor. Bütün hakikatler böylelikle karanlıklar içinde kaybolup gidiyor. Bu noktada hemen hatırlatayım, maalesef hafızasını yitiren bir millet kültür ve medeniyetini de yitirmiş, benliğini kaybetmiş demektir. O nedenle tarihi bilmek, tarihi hadiselerden ders çıkarmak zorundayız. İşte bu sempozyum hafızamıza bir nebze olsun tarih şuuru ve tarih bilinci aşılamak için atılmış bir adımdır" dedi.

“VEFA BORCU"
Kahraman, “174. doğum günün münasebeti ile Sultan 2. Abdülhamid Han'a dair bu sempozyumu gerçekleştiriyoruz. Sempozyumun başkanlığımızca tertip ve himaye edilmesi tarihimiz açısından unutulmayacak bir yeri olan böylesi bir hükümdara vefa borcumuzun yerine getirilmesi dışından özel bir manası daha vardır. Sultan 2. Abdülhamid tahta çıktıktan sonra anayasal parlamenter sisteme geçişle ilgili çalışmaları Dolmabahçe Sarayı'nda başlatmış, ardından 1. Meşrutiyet 3 Aralık 1876'da ilan edilmiş ve Meclisi Mebusan ilk toplantısını 19 Mart 1877'de bu sarayda gerçekleştirmiştir. Milli iradenin tecelligahı olan TBMM'nin Sultan 2. Abdülhamid'i anması ve bu anma etkinliğini Dolmabahçe Sarayı'nda yapması işte böyle özel bir anlamı da ifade etmektedir" diye konuştu.

SEMPOZYUM HAKKINDA
“Sultan 2. Abdulhamid Han ve Dönemi Uluslar arası Sempozyumu" 22-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Sempozyum, TBMM Milli Saraylar bünyesindeki tarihi mekanlardan Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!