TBF'den Galatasaray'a 2 maç ceza

Güncelleme Tarihi:

TBFden Galatasaraya 2 maç ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2014 12:46

Türkiye Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray Kulübü'ne 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Haberin Devamı

OLAYLI Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin faturası sarı kırmızılılar için ağır oldu.

3 uyarı anonsu yapılan ve hakemlerin soyunma odasına girmesiyle devam eden taraftar olayları nedeniyle Galatasaray'a TBF'den 2 maç seyircisiz oynama cezası geldi.

Böylece final serisinin 6. maçı seyircisiz oynanırken, derbiyi iki takımın 25'er yöneticisi ile kadın ve 12 yaş altı çocuklar izleyebilecek.

42 bin TL de para cezası

Cezasının bir maçını gelecek sezon çekecek olan sarı kırmızılı kulüp ayrıca, Abdi İpekçi Salonu’na söz konusu maçta insan sağlığını tehdit eder şekilde kapasitenin üzerinde taraftar alınmasından dolayı 42 bin TL para cezası verdi.

İşte Basketbol Federasyon'un aldığı karar;


Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Disiplin Kurulu'nun aldığı kararlar şöyle:

1-Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının sahada yapılan mücadeleyi kurallara aykırı olarak etkilemeye yönelik ve devamlılık arz eden eylemlerinin sürdüğü ve bu müsabaka sırasında da yapılan eylemler karşısında defalarca anons yapıldığı, hatta hakemler ve teknik komiserin soyunma odasına giderek müsabakaya ara verildiği anlaşılmaktadır. Bu çerçevede söz konusu eylemlere uyan Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.5, 11.6, 28.1, 29.1 ve 29.2.6 maddeleri gereğince, müsabaka sırasında sahaya yabancı maddeler atılması ve küfürlü tezahüratlarda bulunulması neticesinde üç kez anons yapılmasına, müsabakanın duraksamasına ve hakemlerin soyunma odasına gitmelerine sebebiyet verilmesi, müsabaka bitiminde ise salonda bulunan skorborda misafir takımı küçük düşürücü sözler yansıtılması nedenleriyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’nin 2 (iki) maç seyircisiz oynama ve 30.000 TL para cezası ile tecziyesine,

2-Galatasaray Liv Hospital takımı tarafından görevlendirilen anons yetkilisinin eylemlerine uyan Disiplin Yönergesi’nin 28.2.11 maddesi gereğince, anons sistemini (yapılan ikaza rağmen) seyircileri coşturmak için kullanması nedeniyle Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi’nin 6.000 TL para cezası ile tecziyesine,

3-Galatasaray Liv Hospital taraftarlarının eylemlerine uyan TBL Yönetim Esasları Yönergesi’nin 53.4. maddesi ile Disiplin Yönergesi’nin 7, 11.6 ve 19. maddeleri gereğince, salona güvenlik ve insan sağlığını tehdit eder şekilde kapasitenin üzerinde taraftar alındığı, seyircilerin spor alanında numaralanmış koltuklara göre satılması gereken yerlere oturmaları gerekirken, müsabakanın oynandığı salona kapasite üzerinde seyirci alınması neticesi zaruri olarak merdiven boşluklarında durarak giriş çıkışları engellemeleri nedeniyle, Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesi'nin 5.000 TL para cezası ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesi’nin 51. maddesi çerçevesinde para cezalarının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!