TBF AB projesine liderlik edecek

Güncelleme Tarihi:

TBF AB projesine liderlik edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 13:07

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, 2014 yılı teklif çağrısı döneminde Mesleki Eğitim alanında Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında başvuruda bulunduğu “Hakem Eğitim ve Öğrenim Sisteminin Oluşturulması” başlıklı projesi, 1306 proje başvurusu arasından seçilen 309 proje içinde yer alarak T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finansal olarak desteklenmeye değer görüldü.

Haberin Devamı

Süresi 2 yıl olarak belirlenen projenin ilk bölümü TBF koordinatörlüğünde; Almanya, Fransa ve İtalya Basketbol Federasyonları’nın ortaklığında hayata geçecek.
Proje süresi sonunda hayata geçecek Hakem Eğitim ve Öğretim Sistemi’nin proje ortağı ülkelerdeki uygulanma sonuçları değerlendirilerek Avrupa dahilinde daha geniş bir coğrafyada, özellikle bu sisteme ihtiyacı olan ülkelerde kullanılması öngörülüyor.

‘EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK’
Böylece TBF’in girişimi ile oluşumu başlayan ve destek verilen Hakem Eğitim ve Öğretim Sistemi tüm Avrupa federasyonları tarafından kabul gören ve uygulanan standart sistem olarak işlerlik kazanacak.
Proje ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan TBF Dış İlişkiler Direktörü ve Proje Direktörü Dr. Emir Turam,“Aylardır verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık; TBF’in stratejik planı dahilinde basketbolun etkisini artırma misyonumuz ve TBF’i Avrupa Basketbolu’nun güç merkezi olarak konumlandırma vizyonumuza hizmet etmesi bakımından doğru bir proje hazırlanmasına gayret ettik. Giderek profesyonelleşen modern basketbolun gelişen ihtiyaçlarını karşılayacak, güncel ve etkili bir eğitim ve denetim sisteminin standart olarak yeniden oluşturulması için gereken ana hatları belirledik; oluşan iddialı içeriğe gereken katkıyı sağlayacak Avrupa Birliği’nin en önemli ülkelerinin basketbol federasyonlarını ortaklığa ikna etmeyi başardık ve proje olarak değerlendirmeye sunduk;” dedi.

Haberin Devamı

‘BASKETBOL TARİHİNDE İLK’
“TC Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın projeyi desteğe layık bulmasından dolayı mutlu olduk, gurur duyduk” diyerek sözlerine devam eden Turam, “Türk Basketbol tarihinde bir ilk oldu. Önemli bir sorumluluğumuz var. Federasyonumuz koordinatörlüğünde, Avrupa’nın önde gelen dört federasyonunun desteğine güveniyoruz ve birlikte gerçekten ses getirecek sonuçlara imza atabileceğimize inanıyoruz. Hayata geçireceğimiz projemizi hakem eğitim ve öğretim sistemlerinde Avrupa çapında standartlar oluşturulması gibi büyük bir nihai hedefe yönelik ilk adım olarak görüyoruz. Hem basketbolun geleceği hem de TBF’in temsilciliğinde Türk Basketbolu’nun Avrupa’daki gücünü hissettirmesi bakımından da önemli sonuçları olacağını düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!