TB2L kurul toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

TB2L kurul toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 10:29

TBF yöneticileri ile TB2L kulüp temsilcilerini bir araya getiren Lig Kurulu toplantısı Taksim The Marmara Otel'de gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Katılımın yoğun olduğu toplantıya TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Organizasyon Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Lig Geliştirme Koordinatörü Yusuf Erboy, Yayın Koordinatörü İnan Şefkatli, Sicil Lisans Sorumlusu Tolga Yücel ve 2010-2011 sezonunda TB2L'de mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı. Saat 14:00'de başlayan Lig Kurulu 3,5 saat sürdü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ligler Direktörü Ahmet Araşan, "TB2L her yıl daha gelişen ve profesyonelleşen bir lig yapısına dönüştü. Bu yıl ligimiz gerek taraftarıyla gerekse de basının gösterdiği alakayla gerçekten fevkalade bir sezon geçirdi. Özellikle Final Grubu karşılaşmalarında bu ilgi zirve yaptı. Bizim amacımız bu alakanın katlanarak artması. Burada biraraya gelmemizin en önemli nedeni geçmiş sezon çerçevesinde yeni sezona hazırlık yapmak" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıda daha sonra söz alan Ligler Organizasyon Koordinatörü Ayhan Özgümüş, geçmiş sezona yönelik istatistiki bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Özgümüş sunumuna öncelikle geçmiş sezonun genel değerlendirmesini yaparak başladı. Özgümüş, sporcu sayılarından sözleşme bedellerine, seyirci sayılarından kurul çalışmalarına kadar geniş kapsamlı bilgi verdikten sonra yeni sezonda yapılması gereken faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Ayhan Özgümüş, pazarlama ve medya faaliyetleri, transfer takvimi, seyirci sayılarının arttırılması ve bilet satışları gibi konularda hedeflenen projeleri ve beklentileri anlattı.

Toplantının son bölümünde ise kulüp temsilcileri; TB2L'de takım sayıları, yabancı oyuncu sayısı, maç programlarının önceden belirlenmesi, iddaa ve lig statüsü konularında görüş alışverişinde bulundular.

Toplantıya Adanaspor Kulübü adına Başkan Tevriz Dura, Yönetici Mustafa Yosun ve prensipte anlaşmaya varılan koch Mete Levent Lüle katıldı. Toplantıdan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kulüp Başkanı Tevriz Dura: " Toplantı kulüplerimiz için hayırlı oldu, güzel bir toplantıydı. Transfer piyasasının yüksekliği nedeniyle yerli sporcuların aşırı ücret istemesi kulüplerimizi zor durumda bırakıyor. Bence burada en önemli olay yabancı sayısının 2'ye çıkarılması...İkisinin de sahada oynamasının serbest olması. Çok zor şartlar altında yaşattığımız kulüplerimize futbolda olduğu gibi maç yayınlarından, iddaa oyunlarından sponsorlar bulup bu işi zevkle yapılmasını sağlamaları lazım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!