Taziyeye gelenler bahçeye sığmadı

Güncelleme Tarihi:

Taziyeye gelenler bahçeye sığmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan taziyeleri Kısıklı’daki evinin bahçesinde kabul etti. İş, sanat, siyaset, spor ve medya dünyasından çok sayıda kişi taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin bahçesinde taziyeleri kabul etmek için bir alan oluşturuldu. Erdoğan, taziyeleri burada kabul ederken Kuran-ı Kerim de okundu. İlerleyen saatlerde havanın soğuması nedeniyle bahçedeki taziye alanına açık hava sobaları getirildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile akşam İstanbul’a geçerek, Erdoğan’a taziye ziyaretinde bulundu.
Başbakan’ın evi taziye ziyareti için gelenlerin akınına uğradı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto, eski başbakanlardan Tansu Çiller’in eşi Özer Çiller, Fatih Terim, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen, Acun Ilıcalı, İbrahim Kutluay, İçişleri Eski Bakanı ve eski Demokrat Parti Başkanı Mehmet Ağar, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Fenerbahçe Yöneticisi Nihat Özdemir, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ziyarete gelenler arasındaydı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı  arayarak başsağlığı diledi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile başkan yardımcısı Gültan Kışanak taziye mesajlarında, “Acınızı ve üzüntünüzü kalbi duygularımızla paylaştığımızı bildirir, başsağlığı dileriz” dediler.
ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Medvedev ve Başbakan Putin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu telefonla ve mesajla taziyelerini iletti.
Esad’dan taziye mesajı
Uluslararası haber ajansları, Tenzile Erdoğan’ın ölümüyle ilgili haber yayınladı. Annesinin vefatı nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın, Suriye’ye yaptırım açıklayacağı pazar günü için Hatay’daki mülteci kampına yapacağı ziyaretin ertelendiğine de dikkat çekildi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad  Erdoğan’a taziye mesajı yolladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk  Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan,  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken taziye mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan’dan Erdoğan’a başsağlığı

Haberin Devamı

DOĞAN Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, yaptığı açıklama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı diledi. Aydın Doğan’ın açıklamasında şöyle dendi: “Sayın Başbakanımızın muhterem annesi Tenzile Erdoğan hanımefendinin tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhume Tenzile Erdoğan’a Allah’tan rahmet dilerim. Sayın Başbakan ve tüm ailesinin bu büyük acısını yürekten paylaşır, kendilerine sabır, metanet ve başsağlığı dileklerimi sunarım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!