Tazelenme öğrencilerine son ders Vali Karaloğlu'ndan

Güncelleme Tarihi:

Tazelenme öğrencilerine son ders Vali Karaloğlundan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 12:45

Tazelenme öğrencilerine son ders Vali Karaloğlu'ndan

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü'nün Türkiye'de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Tazelenme Üniversitesi'nin son dersini, Vali Münir Karaloğlu verdi.

aü Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Münir Karaloğlu, Başsavcı Ramazan Solmaz, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ile öğretim üyeleri ve tazelenme öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Ünal, AÜ olarak gerek kurumsal gerek şehirle işbirliği içinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını söyleyerek, “Bunlardan en önemlilerinden biri Tazelenme Üniversitesi. Tazelenme Üniversitesi başarılı çalışmaları ile bugün tüm Türkiye'ye örnek olarak pek çok çalışmanın öncülüğünü yapmıştır" dedi. Gönüllülük esasıyla öğretim üyelerinin yanında kamu kurum ve kuruluşlarından çok değerli isimlerin ders vermeye geldiğini söyleyen Rektör Ünal, yoğun programında vakit ayırıp Tazelenme Üniversitesi'nin son dersini vermeye gelen Vali Karaloğlu'na teşekkür etti.

Tazelenme Üniversitesi'nin Türkiye'de, hatta dünyada örnek bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Üçüncü yaş dediğimiz grubun sorunları ile ilgili tüm dünyada yeni bir arayış var. Batıda yaşam süresi uzadı ancak Türkiye'de de son dönemlerde sağlık sistemindeki dönüşüm ve refah düzeyinin iyileşmesi sebebiyle ortalama yaşam sürecinde ciddi ilerleme var. Üçüncü yaştaki insanların daha sağlıklı yaşlanması, kaliteli ömür sürmesi ve her şeyden önemlisi yaşadıkları toplumda üretime devam etmesi tüm dünyanın meselesi. Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler bu konuda önemli çalışmalar yürütüyor. Akdeniz Üniversitesi, Tazelenme Üniversitesi sosyal sorumluluk projesi ile bu alanın öncüsü oldu. Bu projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bir turizm şehri olan Antalya'nın gerek gezi olarak gerek yaşam olarak tercihlerin başında geldiğini söyleyen Karaloğlu, “Bu Antalya'nın üçüncü yaş grubu için önemli bir destinasyon olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan bu şehirde üçüncü yaş için yapacağımız gerek sağlık gerek bakım ve rehabilitasyon gerekse üçüncü yaşın üretime katılmasını sağlamak açısından yapacağımız tüm çalışmalar son derece önemli" diye konuştu.

Tazelenme öğrencilerinin yıl boyu aldıkları ders görüntüleriyle hazırlanan video gösterimi ve işaret dili ile Çanakkale Türküsü sunumunun yer aldığı etkinlikte, öğrencilerin her ders öncesi yaptıkları el ve kol egzersizlerine protokol üyelerinin de eşlik etmesiyle salonda renkli görüntüler ortaya çıktı. Program sonunda tazelenme öğrencileri, ders kapsamında ördükleri süveterleri protokol üyelerine takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!