Tayyip Erdoğan İngilizcesi

Sevgili okurlar, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin katılımıyla gerçekleşen ‘enerji zirvesi’ni kahkahalarla izledim.

Haberin Devamı

Evet, böyle bir mucize gerçekleşti.
Rusya, Türkiye ve Avrupa’dan geçecek doğal gaz borularını konu alan sıkıcı bir devlet töreninde bile gülecek bir şey çıkıyor...
Bu mucizeyi gerçekleştiren kahraman ise başbakanımızdı.
Erdoğan, konuşmaların ardından gazetecilere ilgilerinden dolayı teşekkür ederken, “Acele etmeyin dağılmıyoruz, beraber bir mesajımız olacak” dedi ve o müthiş cümleyi kurdu: “Sayın Silvio come here”...
Başbakan Erdoğan’ın Türkçe ve İngilizce’yi birleştirecek yeni bir dil kurma hayali var galiba. Tıpkı Davos’taki “Van minüt, van minüt, olmaz, olmaz, van minüt” örneğinde olduğu gibi...
Erdoğan’ın “Sayın” demesinin dışında kafama asıl takılan sözü ‘come here’.
Başbakanımız bariz bir şekilde İtalya Başbakanı’na “Silvio gel buraya” diyor.
Bir de Erdoğan’ın, “Come here” derken bir elini boşluğa doğru uzatma anı var ki, evlere şenlik!
Eğer o el ‘gel gel işareti’ yapsaydı, bir an Erdoğan ile Berlusconi’nin asker arkadaşı olduklarını düşünecektim.
Berlusconi’nin “Come here” diyen Erdoğan’a “Van minüt” dediğini hayal edin, ortalık yıkılırdı herhalde...
Erdoğan ile Berlusconi’nin daha önceki buluşmalarında da buna benzer samimi ortamlara şahit olmuştuk.
Evet, Berlusconi sempatik bir başbakan ama Erdoğan’a karşı daha da samimi. Ne zaman bir araya gelseler, habire gülüyorlar. Gerçekten ilginç!
Şaka bir yana, Başbakan Erdoğan’ın yetersiz İngilizcesi umarım ileride başımıza bir  sorun açmaz.

Haberin Devamı

Ekşisözlük’te en popüler futbolcu kim

İnanması güç ama Ekşisözlük’te hakkında en çok yorum yapılan futbolcu Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu...
Sabri, üç büyüklerin efsaneleri; Hakan Şükür, Sergen Yalçın ve Rıdvan Dilmen’den bile daha çok yorum almış.
Yani kazara yabancı bir futbolsever Ekşisözlük’e girse, Sabri’yi Türkiye’nin Pele’si falan sanacak.
Bu tercihe neden olarak Sabri’nin yıllardır ortaya koyduğu inanılmaz kötü futbol ve saha içindeki agresif hareketleri gösteriliyor ama bir futbolcunun sadece kötü oynadığı için tam 1228 yorum alması inanılır gibi değil!
Bence bu garip duruma asıl etken, bir Ekşisözlük yazarının belirttiği gibi Sabri’nin sitenin stres topuna dönüşmesi.
Hakkında o kadar komik yorumlar yapılıyor ki, Sabri futbolcu kimliğinden sıyrılıp adeta bir karikatür kahramanına dönüşüyor. İşte o yorumlardan bazıları:
“Sabri, ayağına top geldiğinde hiçbir zaman asıl amacını kavrayamayacak Galatasaraylı topçudur.” “Futbolda temel olarak yapılması gereken pas, orta, şut hatta tacı bile tam olarak tatbik edemeyen şahıs.” “Fatih Terim’in Türk futbolu ve Galatasaray’a attığı en büyük kazık.” “Orta yapmayı öğrenemeden Galatasaray’dan gidecek oyuncu.” “Futbol Sabri’yse, Sabri başka bir şeydir.”“Futbol bir flörtse, Sabri ilk buluşmada ‘Annem ve babamla aynı evde otururuz’ diyen deli oğlandır.” “Futbol küçük bakkal dükkanıysa, Sabri arka raflarda sıkışmış, satın alınmayı bekleyen pötibör bisküvidir...”
Peki, tüm bu yorumlardan sonra Sabri’nin Rijkaard’ın da gözüne girmesine ne diyeceksiniz? Sabri’nin kesin doğaüstü güçleri var...

İşsizlere bedava kombine

Haberin Devamı

İtalya’nın köklü kulüplerinden Udinese, işsiz olduğunu belgeyen taraftarlarına kale arkası kombinesini 40 euro’ya satacağını açıkladı.
İspanya’nın Villarreal kulübü de ekonomik kriz karşısında taraftarlarını korumak için geçtiğimiz yıl kombine bilet sahibi olup işsiz kalanlara bu sezon kombine biletlerini bedava vereceğini ilan etmişti.
Gerçek kulüp-taraftar dayanışması bu olsa gerek.
Dünyayı saran ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri de biziz. “Keşke bizde de böyle çok güzel hareketlerde bulunacak kulüpler olsa” diyeceğim ama çok safça bir temenni olacak. Bizde her şey tam tersi işliyor. Benzine zam gelir gibi maç biletlerinin fiyatları artıyor. Fenerbahçe’nin bu yılki kombine fiyatları 700-7.000 TL arası. Afiyet olsun!

En kötü 10 yerli film hangisi

Haberin Devamı

Biraz gecikmiş bir kitap tavsiyesi olacak ama eğer sinemaya gönül veren biriyseniz, Tunca Arslan’ın “Akla Zarar Filmler” kitabını mutlaka okuyun.
Usta sinema eleştirmeni, 1980 sonrasında ülkemizde çekilip ‘fos’    çıkan, ‘akla zarar’ 35 filmi tek tek tartışma masasına yatırmış.
Ortaya çıkan sonuç harika! Arslan, hem eğlenceli metinler kaleme almış hem de genç sinemacılara ders olacak film hatalarını anlatmış. Açıkçası ben bu kitabı okuduktan sonra “En Kötü 10 Türk Filmi” listesi oluşturulsa hangi filmler yer alırdı diye epeyce kafa yordum. İşte listem:

1) Bay E (Sinan Çetin)
2) Balans ve Manevra (Teoman)
3) Mumya Firarda (Erdal Murat Aktaş)
4) Asmalı Konak - Hayat (Abdullah Oğuz)
5) Dansöz (Savaş Ay)
6) Asansör (Mustafa Altıoklar)
7) Kuşatma Altında Aşk (Ersin Pertan)
8) Kız Kulesi Aşıkları (İrfan Tözüm)
9) Sarı Tebessüm (Seçkin Yasar)
10) Bize Nasıl Kıydınız (Metin Çamurcu)

Yazarın Tüm Yazıları