Tayland'ın yeni kralını böyle selamladılar

Güncelleme Tarihi:

Taylandın yeni kralını böyle selamladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 17:01

Tayland'ın yeni kralı Maha Vajiralongkorn göreve başladı. Resmi törende yeni krala saygılarını göstermek isteyen kimi görevliler yerlere kapandı.

Haberin Devamı

Tayland'da 64 yaşındaki Prens Maha Vajiralongkorn, Ekim ayında hayatını kaybeden babası Bhumibol Adulyadej'in yerine geçti. Vajiralongkorn, mecliste yapılan törenle Chakri hanedanlığının 10'uncu kralı oldu.

Tayland'ın yeni Kralı Maha Vajiralongkorn danışma konseyine üç yeni isim atadı.

Tayland Kraliyet Ofisinden yapılan açıklamada, Kral Vajiralongkorn'un Kraliyet Danışma Konseyi için üç yeni isim belirlediği, bu kişiler arasında, eski bir komutan ile cunta yönetiminde adalet ve eğitim bakanları olan iki yetkilinin bulunduğu belirtildi.

Bu arada danışma konseyinde, 13 Ekim'de ölen eski Kral Bhumibol Adulyadej'in döneminden kalan 8 yetkilinin görevlerine devam edeceği kaydedildi.

Maha Vajiralongkorn, 1972 yılında prens ilan edilmişti. Geleneklere uygun olarak 1978 yılında Budist tapınağında bir dönem inzivaya çekilen prens, daha sonra Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Donanmasında görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Tayland'da 70 yıldır tahtta bulunan Kral Bhumibol Adulyadej, 13 Ekim'de akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Prens Maha Vajiralongkorn, Temmuz ayında Münih havalimanında bu halde görüntülenince Tayland'da büyük eleştiri toplamıştı. Alman Bild gazetesinde yayımlanan fotoğrafta Prens, düşük belli pantolonu, atleti ve dövmeleriyle kameralara yakalanmıştı. Prens ve sevgilisi Tayland Kraliyet Havayolları’nın uçağına binmeden önce önüne serilen kırmızı halıda yürümüş uçuş ekibi ve görevlileri selamlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!