Tayland'da üniversite öğrencilerinden görme engellilere müjde!

Güncelleme Tarihi:

Taylandda üniversite öğrencilerinden görme engellilere müjde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 10:20

Tayland'daki bir üniversitenin mühendislik bölümü öğrencileri hazırladıkları sensörlü yelek veya bileğe bağlanan akıllı telefon ile görme engellilerin daha güvenli seyahat etmelerine olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

Tayland'ın Naresuan Üniversitesi'nin mühendislik öğrencileri 'nuVision' adlı bir prototip geliştirdi. Bu prototip kinetik hareket sensöründen aldığı derinlik bilgisine göre görme engelli kullanıcıyı uyarıyor. Henüz en basit aşamada işe yaradığı görülen prototipi kullanmak için yelek giyip, sırtta bir laptop taşımak gerekiyor ve kullanıcının yeleğinin önünde de büyükçe hareket ve derinlik algılayıcı sensörler bulunuyor. Yelek önündeki sensör yerine istenirse bileğe bağlanan özel uygulama kurulu bir akıllı telefonda kullanılabiliyor. Eğer kullanıcının önünde bir delik, çukur yada herhangi bir anomali bulunduğunda ultrasonik sensörler sayesinde program kullanıcıyı sesle ve titreşimle uyarıyor. Bu sayede görme engelliler günlük hayatlarında yaşadıkları kazalardan kurtulmuş olacak.

Naresuan Üniversitesi, öğrencilerin ilk "nuVision" cihazının testinin videosunu paylaştı ve üniversite yetkilileri aygıtların günlük kullanıma daha uygun ve daha küçük hale getiriline kadar bilgi paylaşımı yapılmayacağını duyurdu. Enis Aksu / Bangkok, (DHA)

 

Haberin Devamı

Kaynak: haberler.com

BAKMADAN GEÇME!