Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

TAYLAND USULÜ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)

MALZEMELER:

1 paket noodle (erişte)

2 yemek kaşığı soya sosu

4 yemek kaşığı acı biber sosu

1/2 kırmızı láhana ince doğranmış

Bir avuç çam fıstığı

5 adet esmer şeker dövülmüş

4 diş sarımsak ezilmiş

1/2 demet taze soğan, jülyen doğranmış

4-5 adet baby ıspanak

1 yemek kaşığı susam yağı

4 yumurta

HAZIRLANIŞI

Kaynamış suda 8 dakika kadar noodle (erişte) haşlanıp süzülür. Birbirinin içinde yumak olmuş noodle (erişte) sıcak suda açılıp ince çubuk makarna görünümünü alır. Susam yağı, Kristal zeytinyağı ile karıştırılarak vok tavasına konur. 4 adet yumurta içine kırılır, karıştırılarak pişirilir; daha sonra pişen yumurtalar bir kaba alınır. Vok tavasına süzülen noodle (erişte)’a konur. 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı susam yağıyla beraber noodle (erişte) içine dökülür. Toz şeker, sarımsak, lahana, taze soğan ve pişmiş yumurtalar noodle (erişte)’a eklenir, 5-10 dakika kadar yarım ateşte karıştırılarak pişirilir. Bir tutam noodle (erişte)’ı, acı biber sosuyla karıştırılıp tabağa konur. Etrafına da sıcak suya sokup çıkarılan ıspanak yaprakları konarak süslenir. Servise hazır noodle (erişte) üzerine çam fıstığı serpilir.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI