Tay’la dünya turuna

Güncelleme Tarihi:

Tay’la dünya turuna
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2009 00:00

Ankara'da oturan deniz tutkunu 63 yaşındaki Saygın Merdinler ile 50 yaşındaki Kamuran Merdinler çifti, ’Tay’ ismini verdikleri yelkenlileriyle mayıs ayı başında dünya turuna çıkacak.

30 bin deniz mili yol kat edip 100 ülkeyi gezmeyi planlayan çift, "Turumuz için sponsor bulamadık. Ama krize rağmen bu tura çıkacağız ve hayallerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Dünya turu hayallerini gerçekleştirmek için 40’lı yaşlarda amatör kaptanlık kursuna katılan ve yüzmeyi öğrenen emekli hava yarbayı Saygın Merdinler ve çocuk gelişimi eğitmeni Kamuran Merdinler çifti, yıllarca yaptıkları birikimlerle 2003 ylılında ABD’den 11 metre uzunluğunda, 3.5 metre genişliğinde yelkenli bir tekne satın aldı. ’Tay’ ismini verdikleri yelkenlileriyle ABD’den açılıp Atlas Okyanusu’nu geçerek Türkiye limanlarına ulaşan 31 yıllık deniz tutkunu çift, bu kez de dünya turu hayallerini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Ankara’da oturan Merdinler çifti, mayıs ayı başında başlayıp temmuzda sona erecek Doğu Akdeniz Rallisi’ne katılma kararı aldı. Böylece dünya turunun ilk etabını tamamlayacak olan çift, ağustos ayında Bodrum Yalıkavak Port Marina’dan tekrar yelken açacak.

Merdinler çifti, Yunanistan, İtalya, İspanya, Atlas Okyanusu, Amerika, Kanada, Pasifik Okyanusu, Yeni Zellanda, Avusturya, Uzak Doğu, Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Akdeniz rotasını izleyerek 30 bin deniz mili yol katedip yaklaşık 100 ülkeyi gezmeyi planlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!