Tavuktaki doğal savaşçı

Güncelleme Tarihi:

Tavuktaki doğal savaşçı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

Yapılan yeni bir araştırma tavuklarda doğal olarak bulunan antibakteriyel bir ajanın kanser hücrelerine karşı savaşta etkili olabileceğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

NK-lysin adı verilen madde tavuklarda doğal olarak üretiliyor. Araştırmacılar, hastalıkla mücadele eden maddede iki genetik mutasyon keşfetti. Texas A&M Üniversitesi'nden veteriner patobiyolojisi araştırmacısı James Womack, bu keşfin tamamen sürpriz bir şekilde yapıldığını söyledi.

 

"ENFEKSİYONLARA KARŞI DA SAVAŞABİLİR"

 

Womack, Kore'deki Seoul Üniversitesi'nden bilim adamlarıyla ortak yaptığı çalışmada NK-lysin maddesinin türlerine ve etkilerine baktıklarını belirtti. Araştırmada 62 Beyaz Leghorn tavuğu ve 53 Cornish tavuğu incelendi.

Yapılan açıklamada bunun kanserin yanı sıra enfeksiyonları, hatta başka hastalıkları önlemede etkili olabileceği söylendi.

 

Haberin Devamı

MAYDANOZ DA GÖĞÜS KANSERİNE KARŞI

 

"Öte yandan, ABD’de Missouri Üniversitesinde yapılan son araştırmalar kereviz ve maydanozun göğüs kanseri hücrelerine karşı mücadelede çok güçlü etki gösterdi. Özellikle, araştırmada keşfedilen Apigenin adlı maddenin göğüs kanseri riskinin artmasına neden olan progestin hormonuyla ilgili mücadelede etkisi gözlemlendi."

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!