Tavuklu pırasa köftesi

Ayıklayıp yıkadığınız pırasayı incecik doğrayarak büyük bir tencereye koyun.

Haberin Devamı

Üzerine tam çıkacak su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan 15 dakika sonra ocaktan alıp tel süzgeçte en az 30 dakika kadar bekletin. İyice süzdüğünüz pırasaları avcunuzun içinde sıkıp mutfak robotuna aktarın. (Pırasaların iyice sıkılmış olması, bu köftenin en önemli püf noktalarından biridir.)
Çektiğiniz pırasayı derin bir kaba aktarın. Üzerine yumurtaları kırıp tuz ve karabiberi serpiştirin. Tavuk kıymasını da ilave edip yoğurmaya başlayın.
Diğer taraftan, unu geniş bir tabağa yayın. Sıvıyağı da geniş bir teflon tavada kızdırın. Biraz cıvık olan köfte harcından pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınız arasında yassı hale getirip iki tarafını da una bulayın.
Köfteleri kızgın yağa koyup orta ısılı ateşte, önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa yerleştirin.
Bu lezzetli köftenin yanına Raşel Hanım’ın önerdiği püreyi yapabilirsiniz. Püre için; yarım kilo patatesi haşlayıp ezin. 25-30 gr Becel margarini eritip patatese ekleyin. Bir taraftan karıştırırken, bir taraftan da yarım litre sütü yavaş yavaş ilave edin.
Patates sütü çekince 100 gr rendelenmiş kaşar, tuz ve karabiberi katın. Biraz kurutulmuş maydanoz ve konserve mısır ekleyip püreyi ocaktan alın. Köftelerin yanında servise sunun.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 1 kg pırasa
- 250 gr tavuk kıyması
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 adet yumurta
Kızartmak için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvıyağ

Yazarın Tüm Yazıları