"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Tavuklu kabaklı börek

Hamuru hazırlamak için yumuşamış yağı derin bir yoğurma kabına koyun.

Yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Unu da azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru toplayıp bir kenarda dinlendirin.
Beşamel sosu hazırlamak için sıvıyağı küçük bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Unu hemen ekleyip tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun.
Tencereyi ocaktan alıp sütü azar azar ilave edin ve çırpmaya devam ederek tekrar ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Tuz ve biberi katıp kaynayan sosu ocaktan alın.
İncecik didiklenmiş tavuk etini ve rendelenmiş kabağı katıp karıştırın. Hamuru 25-30 santim çapındaki kelepçeli kalıba ya da borcama bastırarak ve kenarlarını 3-4 santim yükselterek yayın. Üzerine hazırladığınız tavuklu beşamelli karışımı aktarın.
Böreği önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın. Dilimleyerek servise sunun.

Malzeme listesi

Hamur için;
-125 gr yumuşamış bitkisel margarin
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 çay kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-Yaklaşık 10 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için;
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı un
-3 su bardağı süt
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-2 adet haşlanmış tavuk göğsü
-2 adet orta boy ince dolmalık kabak

X