TAU Ceramica'da oynayan Serkan Erdoğan'a İspanya oturma izni vermedi

Güncelleme Tarihi:

TAU Ceramicada oynayan Serkan Erdoğana İspanya oturma izni vermedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 14:38

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria takımında oynayan milli basketbolcu Serkan Erdoğan, oturma izni problemi yüzünden Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı.

Ülkerspor'dan TAU'ya transfer olan Serkan Erdoğan, 4 aydır çözemediği oturma izni probleminden dolayı Türkiye'ye geldi. Erdoğan, “Uzun süredir oturma ve çalışma izni problemimi çözmeye çalışıyoruz, ancak İspanya'dan bunu çözmemin mümkün olmadığı, Türkiye'ye gitmem gerektiği belirtildi. Ben de bugün Türkiye'deki İspanyol Konsolosluğu'na gerekli evrakları verdim. İki gün sonra bu sorunu çözüp İspanya'ya dönmüş olurum” dedi.

Real Sociedad'ta Nihat Kahveci veya Barcelona'dayken Rüştü Reçber'in elde ettiği gibi AB statüsündeki oyuncu hakkının basketbolda olmadığını ifade eden Türk basketbolcu, “İspanyollar bu konuyu bu yıl çok sıkı tutuyorlarmış. Bizde oynayan Yugoslav Predrag Drobnjak'ta da aynı sorun var. O da önümüzdeki günlerde ülkesine gitmek zorunda kalacak. Oturma izni probleminden 20 gün ülkesinde kalıp takımını yalnız bırakmak zorunda kalan basketbolcular olmuş” şeklinde konuştu.

Serkan, askerlik probleminin de bulunduğunu, oturma izniyle askerliğini de erteleyeceğini söyledi.
Öte yandan, TAU kulübü, Serkan Erdoğan'ın perşembe günü Eurolig'de oynanacak Zalgiris de Kaunas maçında kişisel sebeplerden dolayı takımda yer alamayacağını açıkladı.

TAU kulübü, Erdoğan'ın 6 Ocak'tan önce dönmeyeceğini, ancak 7 Ocak'ta İspanyol ACB liginde deplasmanda oynanacak Llanera Menorca maçına yetişmesinin planlandığını duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!