Tatvan'da kalp hastaları artık devlet hastanesi tedavi edilecek

Güncelleme Tarihi:

Tatvanda kalp hastaları artık devlet hastanesi tedavi edilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 10:28

Tatvan'da kalp hastaları artık devlet hastanesi tedavi edilecek

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'in Tatvan İlçesi Devlet Hastanesi’nde açılan Kardiyoloji bölümü sayesinde Bitlis ve ilçelerindeki kalp hastaları artık tedavi için il dışına gitmeyecek.

Kardiyoloji bölümünün açılmasının büyük bir önem taşığıdığını belirten Kardiyoloji Uzmanı ve Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Yaşar Akay, Tatvan Devlet Hastanesi'nde bugüne kadar 350’ye yakın hastaya anjiyo uygulaması yaptığını söyledi. Aktay, "Tatvan Devlet Hastanesi'nde anjiyo ünitemizi açtığımızdan beri yaklaşık 350’ye yakın işlem gerçekleştirdik. Bunlar içinde anjiyo, stent takma, kalp pili ile ilgili birçok işlem gerçekleştirdik. Bugüne kadar birkaç boyun damarı anjiyosu yaptık. İnşallah bundan sonra bunlara devam edeceğiz. Son 45 gün içinde kalp ile ilgili neredeyse hiçbir sevk yapmadık. Dışarıdan gelebilecek anjiyo hastalarını da 24 saat boyunca kabul ediyoruz. Boyun damarı stentinden sonra sadece kalp kapağı ile ilgili işlemler kalıyor. En kısa zamanda biraz daha kadromuzu genişleterek bunlara da başlayacağız. Artık Bitlis’te kardiyoloji servisi olarak her işi yapabilen her türlü hastaya hizmet verebilen bir hastane konumuna geleceğiz" dedi.

Başhekim Aktay, kardiyoloji dışında yoğun bakım, kemotrapi servislerini de tam kapasite ile çalıştığını belirterek, yanık ünitesinin de en kısa zamanda hastanede hizmete gireceğini ifade etti

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!