Tatvan'da içme suyu sıkıntısı giderildi

Güncelleme Tarihi:

Tatvanda içme suyu sıkıntısı giderildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 18:03

Tatvan'da içme suyu sıkıntısı giderildi

Haberin Devamı

Ceren KURTYE / TATVAN,(BİTLİS),(DHA)-BİTLİS’in Tatvan ilçesine bağlı 70 haneli Çekmece Köyü'nün içme suyu sıkıntısı yapılan sondaj çalışmaları sonucu giderildi.

Tatvan İlçesi'ne bağlı 70 haneli Çekmece Köyü'nde yaşanan su sıkıntısı için Tatvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında köyün eski su deposu yanındaki bir mevkide yeni bir su kaynağı tespit edildi. Su kaynağının tespitinin ardından yapılan sondaj çalışması ile yerin 130 metre altındaki su kaynağına ulaşıldı. Saatlik 15 ton su kapasiteli su kaynağına ulaşılmasıyla köyün içme suyu sorunu çözüme kavuştu. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, köyde yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için sıkı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında köyde sık sık içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirten Kaymakam Özkan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir ay devam eden çalışmalar sonucunda da saatte yaklaşık 15 ton su verebilen bir kaynağa ulaştık. Bu alanda gerekli sondaj çalışmaları yapılarak kaynak su yüzeye çıkarıldı. Yapılan tahlillerde de suyun temiz olduğu anlaşıldı. Bu işlemlerin ardından kaynağın bulunduğu alanda 100 tonluk bir su deposu yapılacak. Yapılacak olan bu su deposuna ilaveten kurulacak olan güneş enerjisi sistemiyle su köyün şebeke sularına aktarılacak. Bu sayede de uzun bir süredir özellikle yaz aylarında su sıkıntısının yaşandığı Çekmece Köyümüzün de su sıkıntısını gidermiş olacağız"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!