Tatvan’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Tatvan’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 15:51

Tatvan’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ-Fettah YEŞİLYAPRAK/ TATVAN,(Bitlis)-(DHA)-BİTLİS’in Tatvan İlçesi'nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı.
Tatvan İşletme Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Liman Başkanı Abdurrahman Aki, Van Gölü Feribot İşletme Müdür Vekili Nahit Eyigün, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen programda konuşan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan’ın Van Gölü’ne en fazla kıyısı olan ilçe olduğunu, ancak gölden yeteri kadar faydalanamadıklarını söyledi. 
Aksoy, "Önümüzde Van Gölü, arkamızda yeşil dağlarımız olmasına rağmen gölden yeterince istifade edemiyoruz. Su sporlarından tutunda her türlü aktiviteyi yapma konusunda eksikliklerimiz var. Van Gölü’ne ve çevreye sahip çıkma konusunda da herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Belediye olarak Van Gölü’ne akan her türlü kirliliğin önüne geçmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Tatvan Kaymakamı M. Ali Özkan ise bölgenin huzura ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bugün jandarmamız, polisimiz ve güvenlik güçlerimiz maalesef kendi dağlarımızda eşkiya peşinde koşuyorlar. Polisimiz bugün sokaklarımızda kendini milis diye tanımlayan yanımızda duran, resim çektiren, milletin aşından ekmeğinden yiyen, yanında yürüyen yeri geldiğinde de gidip eşkiyaya yardım eden çakal tayfanın peşinde koşuyor. Vaziyetimiz maalesef bu. Ama daha iyiye hep beraber gideceğiz. Sokağımıza, mahallemize, dağımıza, yaylamıza, ovamıza, bizim olana namusumuza sahip çıkacağız. Haine, haşarata fırsat vermeyerek, bunu biz yapacağız. Sahip çıkarak, sahiplenerek yapacağız" dedi. 
Vatana sahip çıkmanın sadece asker polis olup, eline silah almakla olmadığını da belirten Kaymakam Özkan, "Vatana sahip çıkmak, sokağa, insana, okula, denize sahip çıkmaktır. Biz mezbahanenin atıkları ile denizi kirletiyoruz. Bu bize yakışmıyor. Sorduğumuzda 'Müslümanız elhamdülillah' diyoruz. Ama belediyemiz sokaklardan çöp toplamaya yetişemiyor. Hani temizlik imandan geliyordu, hani temizlik bizim fıtratımızda vardı, hani temizlik bizim her şeyimizdi?. Arkadaşlar biz bazı şeyleri söylediğimiz gibi yapmak zorundayız. Bunun bizim biz de denizimize, çevremize, çehremize daha dikkat etmeliyiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından program 9 ayrı ilden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve yerel sanatçıların söyledikleri şarkılarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!