Tatvan’daki Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Tatvan’daki Yaz Spor Okulları Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 11:48

TATVAN İLÇESİNDEKİ YAZ SPOR OKULLARI SONA ERDİ

Bitlis’in Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 29 Haziran’da açılışı yapılan yaz spor okulları 1 Eylül itibariyle sona erdi.
Tatvan’daki çocuk ve gençlere yönelik olarak 12 ayrı branşta açılan yaz spor okullarına 250’si bayan olmak üzere toplamda 600 öğrenci katılım gösterdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Murat Erkan, yaz spor okullarının özellikle ilköğretim çağındaki çocukların yaz tatillerinde serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkan olduğunu söyledi. İlçede 12 ayrı branşta açılan spor okullarına 350’si erkek ve 250’si de bayan olmak üzere 600 öğrencinin katılım gösterdiğini ve yaz spor okulları sayesinde birçok öğrencinin sporla tanışma fırsatı bulduğunu belirten Kaymakam Murat Erkan, yaklaşık bir ay devam eden eğitimler kapsamında çocuk ve gençlerin birçok sportif faaliyetle buluştuğunu belirtti. Yaz spor okullarına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kaymakam Erkan, “Açılan yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız ve gençlerimiz yaz tatillerini spor yaparak geçirmiş oldu. Düzenlemiş olduğumuz yaz spor okullarımız ile çocuklarımız uzman antrenörler eşliğinde güven ve huzur içerisinde spor yapmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşarken, boş vakitlerini de en verimli şekilde kullanmış oldular” dedi.
Sporun çocuk ve gençlere kimlik, kişilik kazandırdığını, sosyal ve kültürel yönde gelişmelerine katkı sağladığını ifade eden Kaymakam Erkan, "Yaz spor okullarımız 1 Eylül itibariyle sona erdi. Ancak öğrencilerimize yönelik spor aktivitelerimiz aynı şekilde devam edecek. Ayrıca yaz spor okullarında belirlenen kabiliyetli öğrencilerimizle de ayrıca ilgilenilerek bu sporcularımızın kendilerini daha da geliştirmeleri sağlanacak. Bunun yanında yine spor okullarına katılım gösteren öğrencilerimize katılım belgeleri verilecek. Ben bu vesile ile ilçemizdeki yaz spor okullarının en verimli şekilde geçmesine katkı sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze ve görevli hocalarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize de spor hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Ak ise, yaz spor okuluna katkılarından dolayı Tatvan Kaymakamlığı ve Tatvan Belediyesi’ne teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!