Tatvan’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Tatvan’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:18

TATVAN'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Program, sabah saat 10.00’da kaymakamlık makamında Kaymakam Murat Erkan’ın Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen’le birlikte tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Havanın yağışlı olması nedeniyle Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Murat Erkan’ın, Garnizon Komutanı Arif Settar Afşar ve Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Murat Erkan, “Vatanımızın müstesna, her mevsimi ayrı güzel bu köşesinde, bölgenin cazibe merkezi ve istikbali olan Tatvan’ımızda, şanlı ve köklü mazimiz ve umutlu ikbalimizin Ulu Önder Atatürk’ün, şehit ve gazilerimizin, insanlığın önüne yepyeni ve eşsiz bir medeniyetle çıkmış büyük milletimizin huzurunda cumhuriyetimizin 92. yılını kutlamak üzere bir araya geldik. Bugün burada sizlerin huzurunda bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, şu anda aramızda bulunan gazilerimize ve bütün gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizden aldığımız cesaret ve güvenle şunu söylemek isterim ki, dünyanın kaderini tayin eden, kendi istikbalini dünyanın istikbali yapan bir milletin fertleri olarak kendimize, mazimize ve istikbalimize güvenim tamdır. Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha tebrik eder, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım. Sizlerin şahsında bütün Tatvan’ın ve Tatvanlıların bayramını tebrik ediyorum” dedi.
Kaymakam Erkan’ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, hazırlanan gösteriler sunuldu.
Ardından müzik dinletisi ile devam eden program, Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Programın sona ermesinin ardından Kaymakam Murat Erkan, Garnizon Komutanı Afşar ve Belediye Başkanı Aksoy, görev alan öğretmenlere teşekkür ederek, öğrencilerle halay çektiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!