Tatvan’da Bayram Telaşı

Güncelleme Tarihi:

Tatvan’da Bayram Telaşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 13:00

TATVAN'DA BAYRAM TELAŞI YAŞANIYOR

Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatandaşların bayram telaşı tüm hızıyla devam ediyor.
Kurban Bayramı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren çarşı pazara akın eden vatandaşlar, bir yandan bayram şekeri, diğer yandan çocuklar için kıyafet almaya başladı. Bayram alışverişi için son güne kalmak istemeyen vatandaşlar nedeniyle çarşı merkezi, yoğun bir günlerden biri yaşanıyor. Bir yandan bayramlık kıyafet ve bayram şekeri alınırken, diğer yandan ise alıcı ve satıcı arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Renkli ve bir o kadar yoğunluğun yaşandığı çarşı pazarda hem esnafın hem de vatandaşların yüzü gülüyor. Esnaf geçen yıllara oranla satışlarda düşüş olduğunu ve bunun büyük iş yerlerinden kaynaklandığını belirtseler de yine de satışlardan memnun kalıyor.
Şu günlerde tatlı bir bayram telaşı içinde olduklarını ifade eden esnaflardan Özcan Akçil, akşama kadar tezgahtaki ürünleri satmaya çalışacaklarını anlattı.
İşlerin bu yıl diğer yıllara oranla düşük olmasından dert yakınan esnaflardan Ali Yavuz da, bayrama sayılı günler kaldığını ancak son günde daha yoğun ve bol kazançlı bir gün beklediklerini dile getirdi.
Bayram alışverişine gelen vatandaşlardan İhsan Demir, pazardan şeker aldığını belirterek, "Bayram için hazırlık yapmaya geldik. Bayram günü çocuklara şeker dağıtacağız. Herkesin bayramını şimdiden kutluyorum" diye konuştu.
Bayram şekeri almak için markete geldiklerini belirten vatandaşlardan Semih Çelik, bu bayramın da diğer bayramlar gibi heyecanlı ve güzel geçeceğine inandığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!