HATAY HABERLERİ

Tatlısı ve ekşisiyle de sofraları süslüyor

AA / Ahmet ÖZEL
09.01.2015 - 10:20Son Güncelleme :

- C vitamini açısından zengin turunç, reçeli ve ekşisiyle de aranan lezzetlerin başında geliyor

AA / Ahmet ÖZEL

HATAY (AA) - C vitamini açısından zengin turunç, reçeli ve ekşisiyle de aranan lezzetlerin başında geliyor.

Önemli bir narenciye üretim merkezinden biri olan Dörtyol ilçesinde kadınlar turunç reçeli ve ekşisi yapımı için mesaiye başladı.

Topladıkları turunçların kabuklarını geçirdikleri işlemin ardından şekerle birleştirerek hemen her damak tadına uygun reçeli ortaya çıkaran kadınlar, bu iş sayesinde aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Dörtyol Kadın Girişimcileri ve Yöresel El Sanatları Destekleme Derneği ((DÖKASAY) Başkanı Cemile Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların istihdama katılması için farklı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bölgenin narenciye diyarı olması nedeniyle bundan elde edilen ürünlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özel, bu kapsamda kadınların yaptıkları turunç reçeli ve ekşisiyle önemli bir gelir elde ettiğini söyledi.

Zor ve zahmetli bir çalışmanın ardından imece usulüyle yapılan reçel ve ekşilerin büyük talep gördüğünü vurgulayan Özel, bu iş sayesinde kadınların hem kendi tüketecekleri ürünleri yaptığını hem de bunların satışını yaparak aile bütçesine katkı sağladığını belirtti.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Hatay haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Hatay haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Tatlısı ve ekşisiyle de sofraları süslüyor haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ

13 Aralık 2017, Çarşamba
  • İmsak
    05:50
  • Guneş
    07:31
  • Öğle
    12:40
  • İkindi
    15:14
  • Akşam
    17:29
  • Yatsı
    18:59
Sayfa Başı