Tatlıses’in otelleri icrada satılacak

Güncelleme Tarihi:

Tatlıses’in otelleri icrada satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 18:46

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde kurulu bulunan Doğtaş Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, borcunu ödemeyen İbrahim Tatlıses’in Kuşadası’ndaki oteli ve Bodrum’daki apart otele dönüştürülen 40 villası için başlattıkları haciz işlemlerinin tamamlandığı söyledi.

Doğan, Kuşadası’ndaki otele 15 milyon YTL, Bodrum’daki 40 villaya ise 8 milyon YTL değer biçildiğini ve otelin Eylül, villaların ise Ekim ayında satışa çıkarılacağını ileri sürdü.

Doğtaş Mobilya, 2006 yılında İbrahim Tatlıses’in Kuşadası’ndaki otelinin dekorasyon, tefriş ve mobilya işlerini yaptı. Toplam 2 milyon 808 bin YTL’ye malolan işler için, iddiaya göre İbrahim Tatlıses 1 milyon 529 bin YTL ödeme yaptı. Fakat daha sonraki senetleri ödemedi.

Bunun üzerine Doğtaş Mobilya ile ünlü türkücü İbrahim Tatlıses arasında kıyasıya bir hukuk savaşı başladı. Doğtaş Mobilya, Kuşadası’ndaki Tatlıses Oteli ile Bodrum’daki 40 villasının icra yoluyla satılması için haciz işlemleri başlattı. Ayrıca, Tatlıses’in program yaptığı televizyon kanalından kendilerine tehditler savurduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

HUKUKİ SÜREÇ SONA ERDİ

İki yıldır süren hukuk mücadelesinde sona yaklaşıldığını belirten Davut Doğan şunları söyledi:
“Kuşadası’ndaki Tatlıses Otel ve Bodrum'daki sonradan apart otele dönüştürülen 40 villasına alacağımıza karşılık iki yıl önce haciz koydurmuştuk. Ayrıca karşılıksız çekten savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Kuşadası ve Bodrum İcra Müdürlükleri'ne satış talebinde bulunduk. Kıymet takdiri yapıldı. Ancak, Tatlıses belirlenen bedelleri düşük bularak itirazda bulundu.

Bunun üzerine Kuşadası ve Bodrum İcra Hukuk Mahkemeleri'nde ‘Kıymet Takdiri’ davaları açıldı. Kuşadası İcra Hukuk Mahkemesi’ndeki dava 10 Temmuz tarihinde sonuçlandı ve Tatlıses Otele 15 milyon YTL değer biçildi. Bodrum’daki İcra Hukuk Mahkemesi’ndeki dava ise 12 Ağustos Salı günü sonuçlandı ve 40 villaya 8 milyon YTL değer biçildi. Artık hem otel hem de villalar için satış süreci başladı.

Dolayısıyla Kuşadası’ndaki Tatlıses Otel 10 Eylül’e, Bodrum’daki villalar ise 12 Ekim’e kadar satışa çıkarılacak. Satılacak olan otel ve villalar bizim alacağımızı karşılayacak durumdadır. Eğer alıcı çıkmazsa, yapılacak ikinci ihaleye biz de şirket olarak girebiliriz. Sonuçta biz paramızı tahsil etmek istiyoruz.”

‘TATLISES'E GÜVENİP İŞ YAPTIK’

İbrahim Tatlıses’in ünlü bir sanatçı olduğunu ifade eden Davut Doğan, “Sonuçta biz ticaret yapıyoruz. Güvendik ve iş yaptık. Ancak gelişmeler, yapmamamız gereken bir işi yaptığımızı gösterdi. Bundan dolayı pişmanız. İki yıl boyunca hukuk mücadelesi vermek bizi üzdü. Yasal faizlerle birlikte toplam alacağımız 3 milyon YTL’yi geçti. Bunlar hesaplanacak ve satılacak olan otel ve villalardan alacağımızı tahsil edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!